SUPERPESIS | Ankkureille arvokkaat pisteet sadeottelussa Kitrolla – Viitasalolle jälleen ratkaisijan rooli

0
Ankkurit tuulettivat jännittävän ottelun ratkettua (Jukka Ketonen/jpnews.fi)

ANKKURIT – IMATRA 2-1 (0-5,1-0,1-0)

Alajärven Ankkurit pelasi tiiviiseen tahtiin peräjälkeen toisen kotiottelunsa tiistai-iltana (16.7.) kotiareenalla Kitrolla. Ennen ottelua alkanut rankkasade sai aikaan ottelun alun viivästymisen ja käytännössä koko pelin ajan sade vihmoi kentällä aiheuttaen kummankin joukkueen suorituksiin epävarmuutta. Vierasvastustaja tuli tällä kertaa Etelä-Karjalasta Imatran näyttävän ja kuohuvan kosken partaalta. ”Red’s” eli Imatran Palloveikot on Ankkurien tavoin yksi 80-luvun legenda joukkueista. Joten seurojen kohtaamiset ovatkin olleet aina yksi kauden odotetuimmista kamppailuista. Nyt nähty Red’s oli Sami Partasen ja Jere Dahlströmin myötä odotetun vahva ja vaarallinen vastustaja. Nuorekas ja railakasta pesistä pelaava kokoonpano. Ankkurien kahden pisteen arvoinen kotivoitto oli sateen lisäksi mannaa taivaalta. Luotto omiin otteisiin on hiljaa palaamassa ja nuoren kotiuttajan Martti Viitasalon onnistuminen huipputärkeissä paikoissa kasvattaa ja tiivistää lisää joukkuehenkeä. Samalla se haastaa jokaista pelaajaa parhaimpaan suoritukseen jokaista kohdalle tulevaa vastustajaa vastaan.

Martti Viitasalo iskee kentältä katsoen vasemmalta puolen syöttölautasta, kun pääsääntöisesti oikeakätiset vasta puolelta eli vasurit iskevät selkä kuvaajaan päin. Nuorella miehellä on myös mielenkiintoinen lyöntitekniikka. (JK/jpnews.fi)

Ensimmäisen jakson juoksut nähtiin lähtevän IPV pelaajien mailoista, yhteensä viisi kertaa. Imatran joukkueen kakkospuollelle mieluusti lyövä spesialisti, joukkueensa ykköspalkittu Konsta Kurikka jäi isänniltä pelikirjassaan huomioimatta. Kultakypärä seuraavaan otteluun tuli kolmella (3/0) lyödyllä juoksulla. Mies oli läpi ottelun mailan varressa vaarallinen.

Konsta Kurikka pääsi yllättämään isäntien kakkoslaidan kaksi eri kertaa (JK/jpnews.fi)

Toisella jaksolla isäntäjoukkue Ankkurit hyydytti täysin IPV:n sisäpelin rakentelun mainiolla ulkopelillään ja puolusti hankalia takatilanteita loppuun saakka. Hyvä oli myös IPV:n ulkosuorittaminen. Mutta se ei estänyt yhden juoksun punnerrusta, jonka viimeisteli upeasti Martti Viitasalo. Vaarallinen kotiuttajajokeri Jere Dahlström mureni myös toisella jaksolla tyystin kotiyleisön kannustuksessa.

Jere Dahlströmin miehinen ilmekkään ei auttanut toisen jakson piinaavilla ratkaisuhetkillä (JK/jpnews.fi)

Ankkureille Supervuoron aloituspaikka oli hyytynyttä Redsiä vastaan mitä mainioin mahdollisuus. Martti Viitasalolle järjestetty kotiutus toi kovaa ja tarkasti iskevälle kylmähermoiselle ”sniperille” jälleen tärkeän osuman tärkeään paikkaan. Kun kotijoukkueen tiivis ulkokenttämiehistö hoiti merkittävästi eka jaksosta keventyneen ”punaiset” ja Sami Partasen bravuurilyönti jäi muutaman sentin päähän ratkaisusta kakkoskoppari Antti Pukkisen tappoheiton liitäessä Keski-Petäjän hanskaan ennen kotiin syöksyvää etenijää. Voitiin vuorostaan Ankkurien ansaittu 2-1 voitto kirjata aikakirjoihin.

Alajärvi: 0 0 0 0 = 0 | 0 1 0 0 = 1 | 1 | 2
Imatra:   1 2 1 1 = 5 | 0 0 0 0 = 0 | 0 | 1

Alajärvi: Severi Piispanen 0/1, Ville Posti 0/1, Martti Viitasalo 2/0.
Palkitut: I Ville Posti, II Martti Viitasalo

Imatra: Teemu Nurmio 0/2, Konsta Hyötyläinen 1/1, Konsta Kurikka 3/0, Jere Dahlström 1/0, Juuso Lattu 0/2
Palkitut: I Konsta Kurikka, II Teemu Nurmio

Tuomarit: Peter Laitio ja Ari Kiviniemi

Yleisöä: 716

KUUNTELE YKKÖSPALKITTUJEN PELAAJIEN JA PELINJOHTAJIEN KOMMENTIT

Äänessä: Ykköspalkitut Konsta Kurikka (IPV) ja Ville Posti (AA) sekä pelinjohtajat Jyrki Valle (IPV) ja Risto Ojanperä (AA), Juontajana: Lasse Mansikka-aho

Red’s oli lyöty… (JK/jpnews.fi)

JÄTÄ KOMMENTTI