SUPERPESIS | Ankkurit kesti Kossun – Hallasuo ”kaatoi” seitsemän

0
Markus Hallasuo (kuvassa) iski kahta vaille kaikki Ankkurien juoksut, Viitasalon hoidellessa loput (JK/K-Media/jpnews.fi)

KOSKENKORVA – ANKKURIT  0 – 1 (2-2,6-7)

Samoilla pisteillä miesten Superpesiksen sarjataulukon kahta alinta paikkaa hallinnoivaa joukkuetta kohtasivat torstai-illan kierroksella toista kertaa Ilmajoella. Alajärven Ankkurit ja isäntäjoukkue Koskenkorvan Urheilijat kävivät tiukan ja hermostuneen kamppailun molemmille tuiki tärkeistä sarjapisteistä. Ensimmäinen jakso iskettii niukkajuoksuisesti lukemiin 2-2, joten tasatuloksella jäivät pisteet sääntöjen mukaan kumpaiseltakin saamatta. Toisella jaksolla nähtiin sentään kunnon ilotulistusta, kun isäntäjoukkue ja Koskenkorvalle kauden kamppailuissa vaarallinen vierasjoukkue Ankkurit antoivat raskaan tulituksen laulaa.  Koko ottelun kotiutustaistelu oli kuin kahden mörssärin kaksintaistelua.

Ensimmäisen jakson lyödyt juoksut olivat kahden kotiuttajajokerin ”vuoropuhelu” Ankkurien Markus Hallasuon ja Kossun Patrik Wahlstenin taiteillessa kaksi mieheen.  Ankkurit aloittivat juoksujen teon ensimmäisen vuoron tasoittavallaan, kun Hallasuo iski vieraiden kärjen Severi Piispasen kotiin. Isäntäjoukkue Koskenkorva sai aloittavallaan aikaiseksi kolme kotiutusyritystä, mutta epäonnistui, kunnes toisen vuoroparin alussa se iski tasoihin Wahlstenin kotiuttaessa Petrus Puputin. Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin neljännessä vuoroparissa, kun jälleen asialla kotiuttajina olivat samat iskijät. Kossun juoksun toi Otto Kauppinen ja Ankkurien tasoituksen pinkaisi kultakypärä Ville Posti.

Ville Posti oli jälleen ottelussa Ankkurien palkittu. Onnistui vaihtotehtävissään Tuomo Lönnmarkin tavoin 100 prosenttisesti (JK/jpnews.fi)

Mitä ihmettä tapahtui tauon aikana ”kopeissa”, sitä ei tiedä tietenkään kukaan ulkopuolinen. Toiselle jaksolle tuli kaksi joukkuetta paljon puhuva taisteluilme kasvoilla. Vaikka voittotaistelun tärkeyden tuoma vapina kropassa ei otettaan hellittänytkään, meni voitontahto kaiken muun edelle. Ankkurit aloitti sisävuorolla ja järjesti tarjoilun illan ottelussa huipputehoilla pelanneen kärkensä kanssa joukkueen kuumimmalle pelaajalle Markus Hallasuolle. Ruuti oli nyt todella kuivaa, joten menoksi, kaksi miestä kotiin (Tuomo Lönnmark ja Antti Pukkinen) ja itselle kunnari. Vuoron vaihtoon mukavasti tilanteessa 0-3.

Oops! Harmillinen ja nykyotteluissa jo kohtalaisen harvinainenkin vapaataivaljuoksu lipsahti lahjaksi isännille. Seuraavan lyödyn juoksun Kossulle järjesti tuttu pari Wahlsten-Kauppinen. Ankkurien uusin pelaajakasvo Martti Viitasalo taiteili hajurakoa hieman lisää Piispasen tuodessa. Mutta Kossun ”kuumakalle” Wahlsten ei antanut periksi, nyt kotiin kirmaisi Petrus Puputti. Arvatkaas kuka oli seuraavaksi vuorossa? Aivan. Hallasuohan se sieltä käytti mailaansa miehen tavoin ja järvipohjalaiset jälleen kahden juoksun etumatkalle, juoksun tuojana Manu Haukkala. Kun Ankkurit pystyi puolustamaan kolmannessa nollan isännistä jäi neljänteen, ja tässä ottelussa ratkaisevaan, vuoroon panosta.

Ankkurit käytti aloittavan sisävuoron jälleen kerran mainiosti, hyökkäsivät ja paaluttivat etumatkaansa tiukassa kamppailussa jo neljään juoksuun Hallasuon seitsemännellä ja Viitasalon toisella kotiutuksella. Juoksujen tuojina Posti ja Lönni. Ankkurit ulkovuoroon ja Kossu sisälle. Nyt oli räpylän ja hermon kestettävä. Ensimmäinen kavennus hermoiltiinkin sitten lahjana harhaheitolla. Siitäkös saivat isännät virtaa omaan peliinsä. Alkoi hurja takaa-ajo Wahlstenin johdolla vieraiden ”pahimmoista” johtoa vastaan. Jälleen mahtavan yksilösuorituksen kotiuttajana pelannut Koskenkorvan jokeri löi illan viidennen juoksunsa. Ja vielä kuin hännän huippuna, joukkueen toiseksi viimeisenä lyöjänä, Kristian Malikine iski kotijoukkueen vain juoksun päähän. Vierasjoukkue Ankkurit saivat osaltaan kiittää, että isäntien lyöjät loppuivat kesken, eikä Petrus Puputti viimeisenä lyöjän enää onnistunut kotiuttamaan kolmosella odottavaa Riku Niemeä. Ankkurien lyömällä hankittu etumatka ja ja taktiikka kesti, palkintona kahden pisteen ansaittu voitto aina vaikealta vieraskentältä.

Markus Hallasuo iski Ankkurien voittojuoksut (JK/K-Media/jpnews.fi)

Koskenkorva: 0 1 0 1 = 2 | 2 1 0 3 = 6 | 0
Alajärvi:           1 0 0 1 = 2 | 3 1 1 2 = 7 | 1

Koskenkorva: Petrus Puputti 0/2, Veli-Pekka Yli-Hirvelä 0/1, Juho Hakomäki 0/1, Tuomas Tuohisaari 0/1, Otto Kauppinen 0/3, Kristian Malikine 1/0, Patrik Wahlsten 5/0, harhat 1, vapaat 1
Palkitut: I Patrik Wahlsten, II Otto Kauppinen, A Juho Hakomäki

Alajärvi: Severi Piispanen 0/2, Ville Posti 0/2, Tuomo Lönnmark 0/2, Antti Pukkinen 0/1, Manu Haukkala 0/1, Markus Hallasuo 1+6/1, Martti Viitasalo 2/0
Palkitut: I Markus Hallasuo, II Ville Posti

Tuomarit: Joona Tervonen ja Aleksi Mansikkamäki

Yleisöä: 1502

 


 

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI