SUPERPESIS | Martti Viitasalo debytoi Superpesiksessä – Ankkurit haki yhden pisteen JymyJusseista

1
Martti Viitasalo teki debyyttinsä Superpesikseen Ankkurien rivissä Seinäjoella JymyJusseja vastaan. Ensimmäisen lyödyn juoksun merkattu ottelupallo matkaa tapojen mukaan mukana kotiin. (Kuva: Ankkurit)

SEINÄJOKI – ANKKURIT  2-1 (7-2, 1-4, S 1-0)

Ankkurit vieraili keskiviikon ainoassa Superpesiksen ottelussa maakunnan isäntäjoukkuetta vastaan. Keskiviikon ottelu päättyi ”onnekkaamman” JymyJussien voittoon. Kolmostilanteet 17-15 Jusseille. Ankkurien monenmoiset pienet virheet läpi ottelun kostautuivat kamppailussa ottelun kolmen pisteen voitosta. Ja edelleenkin ”akilleen” kantapäänä kotiutukset. Pääkotiuttajien huomattavan heikot onnistumisprosentit rassaavat edelleen syvästi joukkuetta. Positiivinen asia on, että tilanteiden rakenteluun on tullut huomattavaa ryhtiliikettä. Miestä saadaan niin sanotusti ”luukkuun”. Ankkurit tekee juuri nyt sitä syötä mitä kaikkien joukkueiden pitää tehdä, eli nostaa reservissä mahdollisesti ”muhivia” nuoria pelaajia Superin otteluihin mukaan pelaaja vastuuseen. Nuorelle kokemattomalla nosto eliittisarjan armottomaan kamppailuun, jossa onnistuessaan on loistossa ja toisaalta epäonnistuessaan on hyvin äkkiä kaikkein syvimmissä mustassa, on henkisesti raaka paikka. Martti Viitasalo on sen nyt tehnyt Ankkureissa, tulikaste on koettu, nuorimies on astunut valtakunnan valokeilaan ja hänet on huomioitu. Kakkospalkinnon pokannut Viitasalo oli muun joukkueen ohella ehdottomasti yhden sarjapisteen saalistajista. Ei lainkaan paha debyytti kolmella lyödyllä juoksulla MailaJusseja vastaan. Ankkurien ykköspalkitun Ville Postin sisäpelin rooli oli tälläkin kertaa sen arvoista.

Ville Posti oli jälleen ottelussa Ankkurien ykköspalkittu (JK/jpnews.fi)

Seinäjoen JymyJusseille voitollisesti päättyneen ottelun rakaisijat löytyivät joukkueen kärkipalkituista, Mikko Haukkalasta (2.palkittu) ja Toni Marjamäestä (1.palkittu) joiden kunnarit käänsivät ottelun isännille  ensimmäisen  jakson  osalta Ankkurien johtaessa peliä 1-2. Ankkurien tutun synkkyyden 1. jakson viimeisen vuoron alussa aloitti pelissä yhteensä kolme juoksua iskenyt ja kotiuttajaksi 62 prosentin tehoilla pallolle kyytiä antanut Jukka- Pekka Vainionpää.

Lyöjäjokerina Martti Viitasalon historiallinen miesten Superpesiksessä isketty juoksu nähtiin, kun hän oli ottelussa vierailevan järvipohjalaisjoukkueen  ensimmäisen juoksun tuoneen Ville Postin kotiuttaja. Eka jakson toisen iski jokeri Markus Hallasuo kotiuttaessaan, ottelu ottelulta vetreytyvän Tuomo Lönnmarkin.

Toisen jakson ”pinnanhaku” reissulla Viitasalon kolmospuolen läpilyönnin lisäksi kotiutuksissaan onnistuivat ovelalla kierrenäpillään Antti Pukkinen ja ”Lönni”.

Vimpelin Vedosta tälle kaudelle Seinäjoelle siirtynyt ”veteraani” Henri Puputti sai viedä kamppailun armolliseen päätökseen kotiuttaessaan kaksi pistettä isäntäjoukkueelle varmistaneen etenijäjokerin Juuso Myllyniemen.

Seinäjoki: 0 1 0 6 = 7 | 0 1 0 0 = 1 | 1 | 2
Alajärvi:   0 2 0 0 = 2 | 2 0 1 1 = 4 | 0 | 1

Seinäjoki: Tero Tyynelä 0/1, Henri Puputti 1/1, Toni Marjamäki 1+1/2, Mikko Haukkala 1+2/1, Jukka-Pekka Vainionpää 3/1, Juuso Myllyniemi 0/2, Tuomas Raunio 0/1.
Palkitut: I Toni Marjamäki, II Mikko Haukkala

Alajärvi: Severi Piispanen 0/1, Ville Posti 0/2, Antti Pukkinen 1/0, Tuomo Lönnmark 1/1, Markus Hallasuo 1/0, Mikael Penninkangas 0/2, Martti Viitasalo 3/0
Palkitut: I Ville Posti, II Martti Viitasalo

Tuomarit: Kristian Hirsimäki ja Aleksi Mansikkamäki

Yleisöä: 1203


SEURAAVA OTTELU AA-JOMA KOTIAREENALLA KITROLLA  LAUANTAINA 13.7. klo 15.00


 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

1 KOMMENTTI

  1. Toivon hartaasti, että seura ymmärtää pitää kiinni Viitasalosta. Hän on lupaava ja kehityskykyinen pelaaja, jollaisia Ankkurit tarvitsee tulevina vuosina. Budjetissa pitää olla rahkeissa sen verran varaa, että kaikki tärkeimmät pelaajat jäävät seuraan. Muuten tästä ei tule mitään ja saamme seurata katseella, kunka pelaajat valuvat pikkuhiljaa muihin joukkueisiin.

JÄTÄ KOMMENTTI