SUPERPESIS | Nähdäänkö Pihkalan juhlaottelussa takavuosien juoksujuhlaa – Ankkurit tänään Tahkon vieraana

0
Ikuisessa yllätyksien Pihkalassa käydään tiukka vääntö pisteistä. Olisiko Ankkurien jo aika voittaa kiistakumppanien kahdenkeskinen koitis? (K-Media/JK/Arkisto)
Sarjatilanne on niin sanotussa keskikastissa todella tasainen ja Hyvinkää – Alajärvi ottelussa on paljon pelissä. Oman lisämausteensa peliin tuo Pihkalan avara kenttä, jossa läpilyönnit tekevät perinteisesti tuhoisaa jälkeä.

Kotijoukkue Tahkolla on kasassa 11 pistettä ja se pitää hallussaan yhdeksättä sijaa. Ankkureilla pelejä on takana jo yksitoista ja pisteitä niistä se on haalinut kasaan 12 kappaletta. Tuolla pistemäärällä irtoaa tällä hetkellä sarjataulukon kahdeksas sija. Joukkueiden viimeiset kolme ottelua ovat sujuneet siten, että Alajärvellä saldona on voitto Seinäjoesta ja tappiot Raahelle ja Kouvolalle. Hyvinkäällä kolmen viimeisen ottelun tuloksena ovat tappiot Kiteellä ja Vimpelissä sekä voitto kotona Raahesta. Ankkurit on kaapinut kolmesta viimeisestä ottelusta kasaan neljä ja Tahko kolme sarjapistettä.

Kotituspuolella Ankkureiden tehomies alkukaudella on ollut luonnollisesti Sami Mikkolanaho 31 lyödyllä. Sasu Iivariselle lyötyjä on 11. Tahkolla kolmikko Marko Pelkonen (12), Timo Rantatorikka (11) ja Juha Korhonen (9) ovat olleet joukkueen tehokkaimmat lyöjät. Etenemispuolella sinikeltaisten Petrus Puputtia ja Jere Saukkoa haastavat Hyvinkään Lauri Vierimaa ja Riku Hokkanen.

Kärkkkäritilastossa Ankkureiden kärki Puputti – Saukko – Aki Orava on kovaa valuuttaa. Eikä varmaan ketään yllätä se, että kärkilyönneissä Tahkon parhaita ovat Juhat Korhonen ja lukkari Puhtimäki.

Tahko on ollut Ankkureille paha vastus, sillä kuudesta edellisestä kamppailusta on saldona vain yksi jaksovoitto kaudelta 2012. Nyt olisi oiva paikka parannella tilastoja, mutta hyvinkääläiset lienevät asiasta täysin eri mieltä. Ennakkoasetelmat povaavat tasaista ottelua ja Pihkalan tunnelmaan pääsee mukaa, kun Ankkuriradion suora lähetys alkaa klo 17.45. Silloin on luvassa ennakkotunnelmia illan kamppailusta. Kommentaattorina toimii ankkurimestari Vesa Vainio.

JÄTÄ KOMMENTTI