SUPERPESIS | Niemi iskussa – Ankkurit aseettomia Joensuussa

0
JoMa:n ykköspalkittu Juha Niemi löi ottelussa Ankkureita vastaan seitsemän (7) juoksua (foto: Jukka Ketonen/arkisto)

JOENSUU – ALAJÄRVI 2-0 (6-2, 3-0)

Ankkurien tuskien taival tai syöksykierre, miten vain, sen kuin jatkuu ja jatkuu. Nyt oli Joensuun Mailan vuoro kellistää toistamiseen hyvin heikoin asein matkassa olleen järvipohjalaisjoukkueen. Ottelun suuri sankari oli kotijoukkueen aito superjokeri Juha Niemi, joka löi kahta lukuunottamatta kaikki JoMa:n saamat juoksut.

Ankkurien avaussisävuoro oli vaisu ja Joensuunkin alku oli kankea. Peräpäästä kotijoukkue rakensi kuitenkin kahden palon ajon Juha Niemelle, jonka painuva kolmospuolen pitkän viivan tuntumaan tuotti kaksi juoksua ja Iiro Kuosan välilyönnillä JoMa karkasi jo kolmen juoksun johtoon. Toisessa vuorossa sama tahti jatkui. Ankkurit ei saanut etenijää ykköspesää pidemmälle ja Joensuu lisäsi johtonsa Niemen toimesta 4-0:aan. Kolmas vuoro tuotti Nestori Yli- Sissalan tuplavaihdolla vieraille ensimmäisen kolmostilanteen, josta Henri Heikkinen kumuroi kotiin Manu Haukkalan. Jatkossa Antti Pukkisen kolmospuolen läpilyönnillä saatiin vielä takatilanne, mutta siitä ei juoksua syntynyt. Tasoittavallaan Joensuu ruuvasi taululle isompaa numeroa ja viimeiseen vuoroon lähdettiin Mailan 6-1 johtolukemissa. Viimeisessä vuorossa Risto Ojanperä näytti mallia pelinjohtamisesta. Upeita yllätysvientejä ja hieno kotiinotto Santeri Särkisen lyöntivuorolla. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan Joensuu vei avausjakson.

Manu Haukkala oli Ankkurien ykköspalkittu Joensuussa. (foto:Jukka Ketonen)

Toiselle jaksolle Ankkurit vaihtoi Sasu Iivarisen hiaan pienempää numeroa, mutta ensimmäisen vuoroparin ainoan tilastomerkinnän teki Juha Niemi. Alajärvikin teki tilannetta, mutta juoksujen tekoon se ei pystynyt. Toisessa vuorossa JoMa rakenti palottoman ajon Niemelle, mutta tällä kertaa Ville Väliaho veti pidemmän korren irroittaen etenijän kolmoselta. Ankkurien sisävuoro ei lähtenyt jengoilleen ja kolmanteen vuoroon mentiin Joensuun 1-0 johdossa. Kolmannessa sisävuorossa asialla oli jälleen Niemi keskipomppuineen ja kotijoukkue siirtyi kahden juoksun johtoon. Alajärven tasoittava oli jälleen tulokseton. Viimeisessä vuorossa onnistujia oli vain kotijoukkueessa ja toinen jakso kirjattiin sille juoksuin 3-0.

Joensuu:  3 1 2 0 = 6 | 1 0 1 1 = 3 | 2
Alajärvi:   0 0 1 1 = 2 | 0 0 0 0 = 0 | 0

Joensuu: Tuomas Jussila 0/3, Mikko Kemppainen 0/1, Henri Litmanen 1/0, Jonne Kemppainen 0/1, Hannes Pekkinen 0/1, Matias Hänninen 0/1, Iiro Kuosa 1/0, Juha Niemi 7/0, Konsta Piironen 0/2
Palkitut: I Juha Niemi, II Henri Litmanen

Alajärvi: Manu Haukkala 0/1, Henri Heikkinen 1/1, Santeri Särkinen 1/0.
Palkitut: I Manu Haukkala, II Nestori Yli-Sissala

Tuomarit: Joona Tervonen ja Eki Kutvonen

Yleisöä: 1365

 


PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI