SUPERPESIS | Runkosarjan voittaja jäi mitalien ulkopuolelle – Kouvolalle pronssia

0
Alajärven Ankkurien kasvatti ja Kouvolan Pallonlyöjiä edustava pesäpalloilija Janne Kivipelto on vuoden lukkari 2018 (foto: Jukka Ketonen)

KOUVOLA (KPL) – VIMPELIN VETO  1-0 (4-0,2-2)

Kouvolan Pallonlyöjät saalistivat suoraan kahdella voitollaan (2-0) mestaruuspronssimitalit. Matti Iivarisen luotsaama ”Kaakonkulman kingit” oli lopuksi ylitsepääsemätön vastus vimpeliläisille kahden otteluvoiton pronssimittelössä. Kulunut kausi ja erityisesti sen loppuosa oli kokonaisuudessaan suuri pettymys pesäpalloa fanittaville järvipohjalaisille. Kaikki seudun Superpesis-joukkueet ”romahtivat” omalla tasollaan.

Kouvola: 0 0 0 4 = 4 | 0 2 0 0 = 2 | 1
Vimpeli:  0 0 0 0 = 0 | 1 0 1 0 = 2 | 0

Kouvola: Tommi Mäentausta 1+0/3, Antti Hartikainen 0/2, Janne Kivipelto 1/0, Santeri Löppönen 1/1, Toni Laakso 1/0, harhat 2
Palkitut: I Janne Kivipelto, II Tommi Mäentausta

Vimpeli: Mikko Kanala 0/1, Matias Rinta-aho 1/0, Olli Heikkala 0/1, Janne Mäkelä 1/0
Palkitut: I Olli Heikkala, II Janne Heimonen

Tuomarit: Kalle Hietanen ja Miko Kotiniemi

Yleisöä: 2108

Lauantain ratkaisuottelussa, ex-Sotkamon Jymy, Antti Hartikainen oli jälleen liekeissä ja onnistui vaihtolyönneissään sataprosenttisesti. Erinomaisen lukkaripelin lisäksi kotijoukkueen ykköspalkittu ex-Ankkuri Janne Kivipelto löi kotijoukkueelle tärkeän toisen juoksun toisella jaksolla. Tommi Mäentausta onnistui kärjessä hienosti ja sinetöi ensimmäisen jakson loppunumerot kunnarillaan.

Kruunuksi Kouvolan ulkopeli tylsytti Vimpelin lyöjätykit. Ykköstilanteen purkaminen oli vieraille läpi pelin hankalaa ja kotiutukset yskivät. Vimpelin 10 vuoden mitaliputki päättyi kauden neljänteen sijaan.

Vedon parhaana palkittiin ykkösvahti Olli Heikkala ja kakkospalkinnolla muistettiin lukkari Janne Heimosta.

Sijat 2 ja 4 ovat tulleet ”Koplalle” turhankin tutuiksi viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana. Nyt seuran kannattajat saavat balsamia haavoilleen. Pudotuspelien aikakaudella KPL voittaa ensimmäistä kertaa kauden viimeisen ottelun silloin, kun on yltänyt neljän parhaan joukkoon. Miesten SM-mitali on seuralle toinen peräkkäinen.

– Pettymys, mikä välieräsarjassa tuli, oli tosi iso, ihan henkilökohtaisestikin. Täytyy olla erittäin tyytyväinen siihen, että rivit koottiin ja pystyttiin kahteen voittoon. Tänä päivänä molemmat joukkueet olivat jo latautuneet tähän peliin oikeinkin hyvin, totesi tyytyväinen, erinomaista työtä KPL:n luotsina tehnyt Matti Iivarinen.

– Isot kiitokset kaikille toimijoille, yleisölle, faneille ja seurajohdolle. Olen täällä viihtynyt ja saanut työrauhan, sanoi Iivarinen, joka vihjasi vahvasti jättävänsä tehtävät KPL:n pelinjohtajana. 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI