SUPERPESIS | Siperia sarastaa – Ankkureilla pallo hukassa Imatralla

0
Nyt on Ankkurien iskettävä kypärät yhteen ja juonittava voittopisteet tavalla tai toisella sarjakauden onnelliseksi lopuksi! (JK/K-Media)

IMATRA – ANKKURIT  1-0 (3-3,3-1)

 

Ankkurit on yksi niistä kauden Superpesiksen joukkueista, jotka ovat tarjonneet kannattajilleen vähiten yllätyksiä sarjassa? Ainakin pelatut ottelut tuntuvat menevän pitkälti etukäteen kirjoitetun käsikirjoituksen mukaan. Ei tullut tuiki tarpeellista yllätystä ja odotettua voittoa Imatraltakaan, vaan ottelu pelattiin jälleen kerran 1-0 tappiollisesti, josta ei heru, kuten jo hyvin tiedämme, ainuttakaan sarjapistettä häviäjälle.  Historia näyttää väkisinkin alajärveläisten kohdalla toistavan itseään ja ties monennenko kerran. Koko Ankkurijoukkue oli pahasti jumissa tärkeässä vierasottelussa. Ja sehän ei ennakoi jäljellä oleviin peleihin hyvää. Jos joukkueen sisäpeliin ei saada kunnon ”herätysliikettä” ja taistelumieltä aikaiseksi, niin valtakunnan Superpesikseen hyvällä saatu edustuspaikka on luisumassa liian keppoisesti kauaksi ”siperiaan”. Kierroksen ainoa Superpesiskamppailu käytiin tänään Imatralla.

 

Sisäpeli ei ollut kummallakaan joukkueella parhaassa jengassa ja se näkyi myös vähinä tilannemäärinä. Kotijoukkue Imatra vei kolmostilanteet 9-7 ja oli piirun tehokkaampi kotiutuksissaan ja vei ottelusta tärkeät kaksi pistettä.

 

Kosteahkot olosuhteet eivät ainakaan ottelun alussa haitanneet kotijoukkuetta. Imatra sai, Ankkurien avustuksella, otteluun hyvän lähdön ja siirtyi heti kättelyssä 3-0 johtoon. Tasoittavallaan Alajärvi laittoi pesät täyteen ja Sami Mikkolanaho kumuroi kotiin Viljo Sillanpään, mutta jatkotilannetta ei saatu rakennettua. Imatran sisäpeli yskähteli toisessa vuorossa eikä se pystynyt lisäjuoksuihin. Sen sijaan tasoittavalla Mikkolanahon tappikumura toi Ankkurit juoksun päähän. Aki Oravan kakkospuolen välilyönnin jälkeen kolmanteen vuoroon lähdettiin tasatilanteessa 3-3. Kolmas vuoro jäi molemmilta tuloksettomaksi. Neljännessä vuorossa IPV painosti, mutta Riku Niemen upea polttoheitto esti johtojuoksun syntymisen. Alajärven neljäs sisävuoro oli ponneton eikä miestä saatu kolmoselle asti ja avausjakso tasattiin 3-3 tuloksella.

Ankkurit aloitti toisen jakson sisältä ja siirtyi avausvuorollaan 1-0 johtoon harhaheitolla. Kotijoukkue sai myös heitoilla kolmostilanteen, josta Miikka Matikka puhkaisi takakentän 1+1 tuloksella. Vuoro vaihdettiin Imatran 3-1 johdossa. Alajärven toinen sisävuoro oli vaisu ja IPV:n kolmostilanne kuivahti Ville Väliahon nykäisyyn. Kolmannessa Ankkurien sisäpeli alkoi jo hieman kulkea, mutta merkkaamattomilla ei juoksutiliä saatu kasvatettua. Kotijoukkue sai tasoittavalla aikaan hyvän painostuksen, mutta Aki Oravan syöksykoppi päätti vuoron. Viimeiseen vuoroaan Alajärvi tuli kahden juoksun takaa-ajossa. Tilanne saatiin helposti päälle harhaheiton avulla, mutta tilanne tuhrittiin, nyt yllätysotossa tulleeseen tuplapaloon.

Imatra:    3 0 0 0 = 3 | 3 0 0 0 = 3 | 1
Alajärvi:  1 2 0 0 = 3 | 1 0 0 0 = 1 | 0

Imatra: Lauri Kaartokallio 0/1, Miikka Matikka 1+1/3, Tommi Päivinen 1/0, Ville Lantiainen 0/1, Mikko Kosonen 1/0, Lauri Rönkkö 1/0, Juuso Lattu 0/1, harhat 1.
Palkitut: I Miikka Matikka, II Mikko Kosonen

Alajärvi: Viljo Sillanpää 0/1, Rami Mäkinen 0/1, Sasu Iivarinen 0/1, Aki Orava 1/0, Niko J Korhonen 0/1, Sami Mikkolanaho 2/0, harhat 1
Palkitut: I Rami Mäkinen, II Ville Väliaho

Tuomarit: Jouni Ojala ja Kalle Hietanen

Yleisöä: 805


(Taistelu johon on kaivettava esiin kaikki mahdolliset aseet!)

SEURAAVASSA OTTELUSSAAN 11.8. klo 18.00 ANKKURIT SAA VIERAAKSI KITROLLE OULUN LIPPOPESIKSEN 

Pelit jatkuvat Oulu-ottelun jälkeen vielä yhdellä vierastaistolla Kankaanpään Mailaa (13.8.) vastaan, sekä kotikamppailulla Hyvinkään Tahkoa (17.8. klo 17.30 huom aika!) vastaan.


 

JÄTÄ KOMMENTTI