SUPERPESIS TULOKSIA | Järvipohjalaiset vierailivat Itä-Suomessa – toinen vei ja toinen toi täydet pisteet!

0
Sami Haapakoski on saanut pelijuonesta kiinni ja palkittiin Vedon ykköspalkinnolla Kiteen kaadossa (JK/K-Media/Arkisto)

JOENSUU – ANKKURIT 2-0 (4-1,3-0)

KITEE – VIMPELI 0-2 (0-3,2-8)

 

”Sama kaiku on askelten….” laulettiin itärajalla 70 vuotta sitten, eikä tuon laulun sävel ja sanat ole muuttuneet tänä päivänäkään miksikään muuksi. 

Ilman valtakunnan kärkipelaajaa Aki Oravaa idässä vieraillut ja kamppaillut Ankkuriryhmä oli vahvalle isäntäjoukkueelle kontrolloitu suupalanen. Se ei antanut myöskään tämän kauden alkusarjassa mitään mahdollisuutta alajärveläisille pisteiden riistoon.

Vimpelin Veto sen sijaan kuritti kaukaista ”vihollistaan” hakien puhtaan kolmen pisteen riiston jo kohtuullisesti pullistelevaan pisteplakkariinsa.

 

Joensuu oli avausjaksolla selkeästi kuskin paikalla Juha Niemen kotiutusten turvin. Toisella jaksolla puntit tasaantuivat, mutta kotiutustehoissa Joensuu oli Ankkureita edellä.

Alajärvi lähti otteluun uudistetulla kokoonpanolla, kun Aki Orava oli sivulla loukkaantumisen vuoksi. Tämä tarkoitti sitä, että Riku Niemi pelasi takana ja Henri Heikkinen linjassa. Lisäksi Ville Keltikangas kirjautti ensimmäisen virallisen miesten superpesis-ottelun puettuaan jokeripaidan ylleen.

Vierasjoukkueen paras vuoro oli heti ottelun avauksessa, kun avausjakson Ankkuri-hahmo Kari Kellokoski tinttasi pallon pusikkoon kakkosrajasta tuloksella 1+0. JoMa:n ensimmäinen meni juoksuitta. Mutta toisesta vuorosta eteenpäin ote siirtyi kotijoukkueelle. Juha Niemen siivujen siivittämänä se otti selkeän 4-1 jaksovoiton.

 

Toinen jakso alkoi Joensuun painostuksella, mutta juoksujen tekoon se ei avauksessaan pystynyt. Myös Ankkurit täytti kenttäpesät, mutta yrityksistä huolimatta juoksuja ei nähty. Lähimpänä oli Juha Katajisto, jonka painuvan Lauri Kivinen syöksyi upeasti kopiksi kakkosjatkeelta.

Toisessa vuoroparissa Maila painosti tuttuun tyyliin, mutta Ankkurien ulkopeli kesti painostuksen kotiutustilanteissa. Tasoittavalla Ville Keltikangas nappasi uransa ensimmäisen kärkilyönnin, kun hän saatteli Rami Mäkisen kolmoselle komealla koukulla. Kotiutukset jäivät valitettavasti vielä piippuun.

Kolmannessa Joensuu kattoi jälleen pöydän jokeriosastolleen. Aleksi Rautiainen aloitti, mutta ei onnistunut. Juha Niemi kumuroi merkistä väliin ja siirsi JoMa:n juoksun johtoon. Jatkossa Kemppaiset Mikko ja Jonne iskivät vastustamattomasti juoksun mieheen ja tilanne oli jo 3-0. Ankkuritkin pisti tasoittavallaan kenttäpesät täyteen, mutta kotiutuksista puuttui edelleen tehot eikä juoksuja nähty.

Viimeisessä vuoroparissa Alajärven ulkokenttä suoritti komeasti eikä JoMa saanut etenijää kakkospesälle. Kolmen juoksun takaa-ajoasema oli kuitenkin sinikeltaisille liikaa ja kolme sarjapistettä jäi Pohjois-Karjalaan.

Joensuu: 0 2 2 0 = 4| 0 0 3 0 = 3| 2
Alajärvi:  1 0 0 0 = 1| 0 0 0 0 = 0| 0

Joensuu: Timo Kallio 0/2, Tuomas Jussila 0/1, Lauri Kivinen 0/2, Mikko Kemppainen 1/0, Jonne Kemppainen 2/1, Henri Litmanen 0/1, Juha Niemi 4/0
Palkitut: I Tuomas Jussila, II Juha Niemi
Alajärvi: Kari Kellokoski 1+0/1
Palkitut: I Kari Kellokoski, II Rami Mäkinen
Tuomarit: Tommi Nupponen ja Ossi Muurainen
Yleisöä: 1134

………………………………………………………………

Mikko Pajala

Tiistai-illan ottelu Kiteen Rantakentällä päästiin pelaamaan alkukesälle epätyypillisesti aurinkoisessa säässä. Kotijoukkue oli pelannut aiemmissa otteluissaan hyvää ulkopeliä, ja tuo osa-alue toimi ottelun loppua lukuunottamatta myös Vetoa vastaan.

 

Kiteen sisäpeli kangerteli

Vieraat siirtyivät ensimmäisen tasoittavalla 0-1-johtoon, Mikko Kanalan iskettyä pallon kakkospuolelta läpi. Hetkeä myöhemmin Kanala juoksi itse kotipesään Matias Rinta-ahon hidastetun lyönnin turvin.

Seuraavat juoksut nähtiinkin vasta kolmannen tasoittavalla, kotijoukkueen vaihtajien tuskaillessa ensimmäisten lyöntien laittomien kanssa. Vedon kolmannen juoksun lyöjänä oli Janne Mäkelä ja tuojana Sami Haapakoski. 0-3 jäi myös ensimmäisen jakson lopputulokseksi, eikä Vedon tarvinnut enää käyttää neljättä sisävuoroaan.

Veto lähellä nollapeliä

Toisen jakson avasi tyylillä Tuomo Lönnmark joka ensin kiersi kunnarin tyhjään kenttään, ja tämän jälkeen toi vielä tuplajuoksun Janne Mäkelän lyönnillä. Seuraavia juoksuja saatiin tälläkin kertaa odottaa useamman sisävuoron ajan.

Kolmannen aloittavalla Vedon vei 0-3-johtoon Henri Puputti. Hänen lisäkseen vuoron aikana onnistuivat myös Mäkelä, Rinta-aho sekä Haapakoski, ja 0-6-vierasjohdon myötä ottelun voitto oli käytännössä ratkennut. Viimeisessä vuoroparissa Vimpeli lihotti juoksutiliään vielä kahdella, arkkitehteina Perttu Ruuska sekä Janne Heimonen.

Vedon nollapeli särkyi vasta viimeisessä vuorossa. Joni Matikainen rikkoi kiteeläisten kuparisen kotiuttamalla palottomassa ajotilanteessa Oskari Purmosen, ja toisen juoksun Kitee sai jokeri Veli-Matti Sigvartin lyöntisuorituksen ansiosta. Matikainen pääsi yrittämään kotiutusta vielä toistamiseen, mutta tällä kertaa yritys pysähtyi ykkösvahti Lönnmarkiin, tuloksena ottelun päättymistä tarkoittanut kolmas palo.

Kolmen pisteen voiton myötä Veto jatkaa sarjan piikkipaikalla, saalistettuaan kauden kymmenestä ensimmäisestä ottelusta 25 pistettä 30 mahdollisesta.

 

Kitee:     0 0 0 0 = 0 |0 0 0 2 = 2| 0
Vimpeli: 2 0 1 0 = 3 |2 0 4 2 = 8| 2

Kitee: Hannes Pekkinen 0/1, Joni Matikainen 1/0, Veli-Matti Sigvart 1/0, Oskari Purmonen 0/1
Palkitut: I Topi Hurskainen, II Oskari Purmonen
Vimpeli: Sami Haapakoski 1/2, Mikko Kanala 1/1, Henri Puputti 1/0, Matias Rinta-aho 2/0, Olli Heikkala 0/1, Severi Lassila 0/2, Tuomo Lönnmark 1+0/2, Janne Heimonen 1/0, Perttu Ruuska 1/0, Teemu Isoketo 0/3, Janne Mäkelä 3/0
Palkitut: I Sami Haapakoski, II Tuomo Lönnmark
Tuomarit: Suvi Kaukovalta ja Mika Kääriäinen
Yleisöä: 839


SEURAAVAKSI ANKKURIT JA VETO KOHTAAVAT KESKINÄISESSÄ PAIKALLISKAMPPAILUSSA!

OTTELU PELATAAN ALAJÄRVEN KITROLLA PERJANTAINA 9.6. klo 18.00


PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI