SUPERPESISTULOS | Siilinjärvi karkaamassa Ankkureilta

3
SiiPen Samu Vainikainen tuntuu pitävän pelaamisesta Kitrolla, koska mies pokkasi jo toisen kerran tällä kaudella parhaan pelaajan palkinnon Ankkurien kotikentältä (JK/K-Media/jpnews.fi)

ANKKURIT – SIILINJÄRVI 1-2 (1-5,5-2,0-0,1-3)

Alajärven Ankkurit ja Siilinjärvi Pesis kamppailivat sarjapaikastaan vuorostaan Alajärven Kitrolla toisessa pudostusosaottelussaan. Pelin vei värikkäiden vaiheiden jälkeen vierasjoukkue SiiPe. Otteluun määrättyjä tuomareita ja Pesäpalloliiton ottelutarkkailijaa myöten olivat ottelun jälkeiset tunteet kovasti kuumat. Ottelussa nähtiin erikoinen kummallisuus kun itäsuomalainen päätuomari Kosti Rautiainen laittoi ottelun poikki kesken kriittisen kotiutuslyöntikisan, astui esiin ja antoi kotiutuslyöntikisassa Siilinjärven ykköstykittäjä Kimmo Lukkarille ylimääräisen kotiutusyrityksen, jolla lyönnillä mies onnistui kotiuttamaan etenijän. Ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudesta jäi maku, että Siilinjärvi halutaan ”liittoa” myöten pitää sarjassa ja Ankkurien on aika lähteä ”siinä Vimpelin vieressä” toisille metsästysmaille. Kun ”rouva fortunakin ” on nyt selkänsä kääntänyt ovat toisen järvipohjalaisjoukkueen jatkoon pääsyn mahdollisuudet kovin teoreettiset. Ankkurit eivät kieltämättä olleet valmiita ja hereillä otteluun alkuhetkistä alkaen, kun SiiPe puoletaan oli kaivanut kaiken mahdollisen voitontahdon ottelun ensimmäiseen jaksoon. Tässäkin ottelussa kotijoukkuetta vaivasi hidastempoisuus ja tilanteiden loppuun asti pelaamattomuus. Myös lukuisat ulkopelivirheet ja Markus Hallasuota ja Martti Viitasaloa lukuunottamatta vaisut sisäpelin suoritukset. Pelistä ei yksinkertaisesti tule mitään, jos eivät kaikki pelaa ja onnistu hyvin yhtäaikaa. Otteluvoiton Siilinjärvelle, jos katsotaan pelillisiä eroja, ratkaisi luokkaa parempi ja pallovarmempi räpyläpeli. Erityisesti Siilinjärven koppariosasto otti kiinniotoissaan riskejä ja onnistui niissä lähes täydellisesti. Myös sisäpelissä Siilinjärvi oli vahva ja vaarallinen koko pelin ajan. Erikseen täytyy vielä mainita SiiPen lukkari Teemu Kinnunen, joka shokeerasi, väsytti etenijöitä pesillä ja laittoi kotijoukkueen sisäpelin tempuillaan tuon tuosta pahasti solmuun.

Ankkurien lukkari Miika Keski-Petäjä oli joukkueensa paras etenijä ja kakkospalkittu (JK/K-Media/jpnews.fi)

Siilinjärvi johtaa pudotussarjaa otteluvoitoin 2-0 ja seuraava peli pelataan tiistai-iltana (20.8) Siilinjärvellä, jossa Ankkurien sarjapaikka on ensimmäistä kertaa katkolla.

Alajärvi:    0 0 1 0 = 1 | 1 1 2 1 = 5 | 0 | 1 | 1
Siilinjärvi: 1 2 1 1 = 5 | 1 0 0 1 = 2 | 0 | 3 | 2

Alajärvi: Ville Posti 0/1, Tuomo Lönnmark 0/1, Nestori Yli-Sissala 0/1, Miika Keski-Petäjä 0/2, Markus Hallasuo 4/0, Mikael Penninkangas 0/1, Martti Viitasalo 2/0
Palkitut: I Markus Hallasuo, II Miika Keski-Petäjä

Siilinjärvi: Eemeli Paldanius 0/1, Ville Pietinen 0/1, Antti Rinnevuori 0/1, Samu Vainikainen 2/0, Toni Toivanen 2/0, Teemu Kinnunen 1/0, Mikko Hakomäki 0/1, Eino Puustinen 0/1, Kimmo Lukkari 2/0, Simo Vainikainen 0/1, Sebastian Lahti 0/1.
Palkitut: I Samu Vainikainen, II Ville Pietinen

Tuomarit: Kosti Rautiainen ja Immo Rautiainen

Yleisöä: 813

Ankkurien ykköspalkittu kultakypärä Markus Hallasuo (4 juoksua) ja (oik) Martti Viitasalo (2) taiteilivat kaikki Ankkurien jaksojen kotiutukset (JK/K-Media/jpnews.fi)
Jokeri Hallasuo joutui iskemään ajotilanteen purussaan ainakin kaksi kertaa yhdellä kädellä ”onnistuneen” laittoman lukkari Kinnusen tarjoamasta pahasta taktisesta väärästä. (JK/K-Media/jpnews.fi)
Vainikaisen veljeksistä toisen Simo Vainikaisen kentälle menoa etenijäksi Ankkurit eivät pystyneet koko ottelussa estämään. (JK/K-Media/jpnews.fi)

 


 

S-market_Soini160620

3 KOMMENTTIA

 1. Näin on näppylät. Fanibussi lähtee Siilinjärvelle, jos lähtijölitä on vähintään 20. Hinta on määrästä riippuen 30 – 35 euroa Muista ilmoittautua viimeistään huomenna Jouko Salmanautiolle klo 9.00 mennessä. Bussi lähtee klo 13.00. Otteluliput maksat itse.

 2. Tapahtumat olivat kieltämättä outoja koko ottelun ajan. Tomi Ollin kirjoittamnassa Ilkka-lehden jutussa tänään 19.8.2019 Risto Ojanperä sanoo, että kukaan ei vaan tuntunut muistavan mitä oli tapahtunut Kertomukset siitä. oliko asiasta kuulutettu ennen peliä, menivät ristiin niin tuomaristolta, otteluvalvojalta kuin kuuluttajalta. Neljä lyöntiä jäivät syystäkin Ojanperän hampaankoloon.

  Pelituomari Rautiainen puolestaan sanoo, että lähtökohta on, että peliä häiritsevää huuteluja ei hyväksytä ja niihin kuuluvat myös torvet katsomossa. Rautiainen sanoo, että hän kävi asiasta keskusteluja järjestyksenvalvojan kanssa ja pyysi ilmoittamaan, että niitä ei hyväksytä. Rautiainen sanoo lisäksi, että pyysi kuuluttajaa kuuluttamaan asiasta. Rautiaisen mukaan ei ole sen jälkeen hänen tehtävänsä seurata, kuulutetaanko asiasta. sillä vastuu on siirtynyt eteenpäin.

  Minusta koko asia on saanut suhteettomat mittasuhteet tuomarin ajatusmaailmassa. Itse lyöntissuoritrukseen huutelu ja torvensoitto eivät ole vaikuttaneet millään tavalla. Se vain korostaa sitä, että vastustajalla on huonot hermot Tärkein huomio on se, että Siilinjärvi sai kotiutuslyöntikisassa psykologisen yliotteen Ankkureista. Tämän seurauksena Siilinjärvi sai kolme onnistunutta kotiutusta peräkkäin. Vaikeaa on silloin nousta tuollaiselta takamatkalta. Emme anna kuitenkaan periksi, vaan Siilinjärvellä näytetään, mistä on ankkurilainen taistelutahto tehty.

 3. Pakko sanoa, että ottelun päätuomari oli heikkotasoinen ja johdateltavissa oleva. Mitään yksittäistä ja tunnistettavaa huutelua ei kuulunut melun läpi. Ei ihme, että Ankkurien kannattajat suuttuivat, kun tuomari päätti ottaa roolia pelin ratakaisemisessa. Jos kaikki vastustajat tekevät tuolla tavalla, että heti rynnätään syöttötuomarin kimppuun., niin mstään pelistä ei tule yhtään mitään.

  Paljon on Rautiaisen pojalla kasvamista päätuomarin saappaissa, kun otetaan oikein jääkiekkomaalivahdin asento kentällä ikään kuin hänen asenteellaan olisi jotain teikemistä hänen arvovaltansa kanssa, joka oli ylimielinen ja asiaankuulumatonvä pelitapatumiin nähden. Edes kurkkumikrofoni ei toiminut, jotta hän olisi voinut selittää kuuluvasti päätöksensä taustat. Vaikutti siltä, että hän oli vielä jostain tuntemattomasta syystä ”väsynyt”

  Ankkurit tarvitsee nyt ehdottomasti voiton Siilinjärveltä. Kaikki kannattajat ehdottomasti mukaan sinne. Niin kauan on vielä toivoa, kun on pelejä jäljellä. Taisteluilme päälle!

JÄTÄ KOMMENTTI