SUPERPESISTULOS | Siilinjärvi oli parempi ”järvi” kuin Alajärvi – miesten Superpesisottelut katoavat Kitrolta toistaiseksi?

1
Tuomo Lönnmark pelasi ykköspalkinnon arvoisesti Ankkurien osalta toistaiseksi viimeiseksi jääneessä Superpesisottelussa. (jpnews.fi)

ANKKURIT – SIILINJÄRVI  1-2 (1-3,5-4, s 0-0, k 4-5)

Torstai oli se huono ja epäonnen päivä Ankkureille. Torstai-ilta toi rankan tappion Alajärven Ankkureille ja putoamisen sarjaporrasta alemmaksi. Juuri tällä hetkellä tunne, todennäköisestä pitempikestoisesta poissaolosta miesten Superpesiksen eliittijoukkueiden sarjasta, valtaa mielet. Tätä torstaita ei muistella hyvällä, mutta sellaista urheilu on. Toisen voitto on toisen tappio. Viime kauden jälkeen tehdyt, monen mielestä vaatimattomat satsaukset, eivät siten riittäneet edes sarjassa pysymiseen. Kauden lopputulos ja summa oli kuten monet asiantuntijat olivat ennusteissaan jo aikaisemmin listanneet. On uusien tuulien ja uuden ajanlaskun aika ankkurilaisessa huippupesiksessä.

Siilijärvi oli lopulta, jo tiedossa olevien osa-alueiden myötä, selkeästi parempi johon Ankkurit ei pystynyt vastaamaan kunnolla koko pudotusarjan aikana. Tasoero tuli selvästi näkyviin kahdessa Ankkurien isännöimässä kotiottelussa Kitrolla, joissa molemmissa pelit ”päästettiin” luisumaan kamppailut ratkaisseeseen kotiutuslyöntikilpailuun saakka.

Jännittävän kamppailun ja runsaslukuiseen yleisöön menneen tunnepläjäyksen, Ankkurien ykköspalkitun Tuomo Lönnmarkin kunnarin lisäksi, esitti kotiutuslyöntikisassa vuorollaan nuori Martti Viitasalo, iskemällä kertalaakilla kaksi juoksua.

SiiPen yksi ehdottomin ratkaisupelaaja ja voimavara Samu Vainikainen tuntuu pitävän todella pelaamisesta Kitrolla, koska mies pokkasi jo kolmannen kerran tällä kaudella parhaan pelaajan palkinnon Ankkurien kotikentältä (JK/K-Media/jpnews.fi)

Alajärvi:    0 0 0 1 = 1 | 3 1 1 0 = 5 | 0 | 4 | 1
Siilinjärvi: 2 1 0 0 = 3 | 0 4 0 0 = 4 | 0 | 5 | 2

Alajärvi: Manu Haukkala 0/1, Severi Piispanen 0/1, Tuomo Lönnmark 1+2/1, Ville Posti 0/1, Markus Hallasuo 3/0, Mikael Penninkangas 0/2.
Palkitut: I Tuomo Lönnmark, II Manu Haukkala

Siilinjärvi: Ville Pietinen 0/3, Antti Rinnevuori 0/1, Samu Vainikainen 3/1, Toni Toivanen 2/1, Kimmo Lukkari 2/0, Simo Vainikainen 0/1
Palkitut: I Samu Vainikainen, II Ville Pietinen

Tuomarit: Tommi Nupponen ja Ossi Muurainen

Yleisöä: 1739

KUUNTELE PELINJOHTAJIEN KOMMENTIT HETI OTTELUN JÄLKEEN

ÄÄNESSÄ: Pelinjohtajat Perttu Westersund (SiiPe) ja Risto Ojanperä (AA)

 


1 KOMMENTTI

  1. Putoaminen harmittaa tosi paljon. Siilnijärvi oli toki parempi, se myönnettäköön kirvelevin mielin, mutta kun Ankkurien joukkueeseen ei satsata vuosien varrella tippaakaan, niin näin siinä käy ihan väistämättä. Ankkureiden olisi pitänyt jo vuosia sitten muuttaa toimintatapaansa enemmän ammattimaisempaan suuntaa . En ole jaksanut lukea tilastoja, mutta sieltä paljastunee, että Siilinjärvellä oli parempi kärkilyöntiprosentti, joka johtui puolestaan paremmista peruslyönneistä ja sen mukanaan tuomista kotiutustilanteista. Ankkureille tuli liian paljon pallon kanssa häpläämistä joka johti juoksuihin. Erityisesti Ankkurien takakenttä petti kaikki odotukset.

    Toivon hartaasti, että seuraavaa todellista mahdollisuutta nousta ei tarvitse odottaa 10 vuotta. Uusi toiminnajohtaja on jo valittu seuralle, ja hän aloittaa syyskuun puolivälissä tänä vuonna. Timo Kallion pitää laatia nyt sellainen suunnitelma ja toteuttaa se, että nousu tapahtuu pian. Mitä pitempään nousussa viivytellään niin sitä kauemmaksi karkaavat rahoitukselliset edellytykset nousta takaisin miesten superiin. Ankkurien joukkuekin tulee todennäköisesti muuttumaan paljon. Liikkuvia paloja kokoonpanossa oli aivan liian paljon.

JÄTÄ KOMMENTTI