Talvipyörätapahtuma Soinissa

0
vas. Susanna Österlund ja Heikki Kulmala

Fatbike- eli läskipyörä tekee kovasti tuloaan talviseen pyöräilyyn. Soinin Sisun pyöräilyjaosto järjesti tänään lauantaina talvipyörätapahtuman, jossa pyöräiltiin  merkittyä reittiä maastossa aurinkoisessa kelissä.

vas. Jan Österlund, Timo Nukarinen ja Matias Leppänen

Pyöräliike Cycli Seinäjoelta oli tuonut tapahtumaan pyöriä koeajoon.  Kymmenkunta pyörää oli kovassa kokeilussa.

– Maastoyörien hinnat alkavat noin viidestäsadasta ylöspäin. Näytillä on  myös kilpailukäyttöön tarkoitettu pyörä, hinnaltaan noin neljätuhattaviisisataa euroa. Läskipyöriä saa jopa alle tuhannen euron. Kertoi Fillarikauppa Cyclin edustaja Heikki Kulmala.

Maastoipyöräilyä pitkään harrastanut Matias Leppänen kertoili pyöräilyharrastuksen, nimenomaan maastossa tapahtuvan ja talviaikaisen harrastuksen lisääntyneen. Arviolta useita kymmeniä harrastajia on Soinissa. Nyt järjestetyn tapahtuman reitit olivat pituudeltaan 25 ja 15 kilometriä. Kesä-aikana ilmoitellaan yhteisistä maastopyöräajoista ja viime kesänä oli kaksi taitotapahtumaa.

– Tulevaisuudessa on tarkoitus hyödyntää Soinin hienoja maastoja yhä enemmän, samalla kun maastopyöräilyn harrastus kasvaa. Hieno harrastus ja hyvä liikuntamuoto tämä on talvellakin, kertoi Matias.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI