Vähemmän painettavaa – ILKAN I-print käynistää yt-neuvottelut

0
Paperille painetun sanomalehden mainostilan tarve hiipuu vuosi toisensa jälkeen. Paluuta entiseen ei ole nähtävissä.
Ilkka-Yhtymän jo vuosia taantunut liikevaihto ja liiketulos sekä alati taloutta rassaava ilmoitusmyynnin heikko tuotto lienevät yhtenä osasyynä konsernin viimeisimpään yt-julkistukseen. I-printin sanomalehtipainon tuotannon henkilöstöä koskevien yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä 26 henkilöä.

Yhtiön mukaan taustalla on laskenut volyymikehitys, ja sopeuttamistoimet saattavat johtaa henkilöstön lomautuksiin, osa-aikaistamisiin ja irtisanomisiin.

Mediakonserni Ilkka-Yhtymän liikevaihto laski viime vuonna 1,5 prosenttia ja oli 41,17 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 liikevaihto oli 41,80 miljoonaa euroa.

Konsernin liikevaihdosta levikkituottojen osuus oli 46 prosenttia, ilmoitustuottojen 39 prosenttia ja painotuottojen 15 prosenttia.

Ilkka-Yhtymä-konserni muodostuu emoyhtiöstä Ilkka-Yhtymä Oyj, kustannusyhtiöstä I-Mediat Oy ja lehti- ja arkkipainoyhtiöstä I-print Oy.

Pohjalaismediat Oy fuusioitui osaksi Ilkka-Yhtymä Oyj:tä 31. joulukuuta 2015.

Ilkka-Yhtymän päätuotteet ovat maakuntalehdet Ilkka ja Pohjalainen, paikallislehdet Viiskunta, Komiat, Järviseutu, Jurvan Sanomat ja Suupohjan Sanomat, kaupunkilehdet Vaasan Ikkuna ja Etelä-Pohjanmaa, lehtien verkko- ja mobiilipalvelut sekä I-print Oy:n paino- ja viestintäpalvelut.


JÄTÄ KOMMENTTI