Ville Hautamäki voitti, Lindroos teki historiaa kaksivetoisten luokassa

0
Shampanja suihkusi osakilpailun maalissa voiton kunniaksi. Ville Hautamäen taustalla kartturi Jari Hämeenniemi sekä kalusto Honda Civic Type-R (Kuva: Marko Mäkinen)
AA-OULU_mini
Villen vauhtiin eivät muut pystyneet vastaamaan Hyvinkään SM-rallissa  (Kuva: Marko Mäkinen)
Villen vauhtiin eivät muut pystyneet vastaamaan Hyvinkään SM-rallissa (Kuva: Marko Mäkinen)

Kaksipäiväiset  Finnsco Rallin SM-osakilpailut käytiin Hyvinkään ympäristössä lauantaina ja sunnuntaina.

Koskaan aikaisemmin ei sama kuljettaja ole ottanut sekä Nuorten että kuljettajien suomenmestaruutta. Nyt tämän on tehnyt jämsäläinen Joonas Lindroos, joka otti kultaisen mitalin kaksivetoisten luokassa. Lindroosin oli periaatteessa vain ajettava kohtuullisella sijoituksella maaliin, jotta mestaruus varmistuisi.

– Helppoa ei missään tapauksessa ollut. Henkisesti otti vähän koville se, että pitää ajaa varmasti ja siististi, pahoihin virheisiin ei ollut varaa. Ei ihan viimeistä vedetty tänäänkään, vaikkakin onnistuttiin vielä jokunen pohja-aikakin ajaa. Olen erittäin tyytyväinen tähän kauteen, painotti Lindroos lopuksi.

Lindroos vei mestaruuden, mutta voiton Hyvinkään kisasta otti Alajärven Ville Hautamäki, joka vasta loppukaudesta sai auton tekniikan sellaiseen kuntoon, että tulosta tuli. Hautamäki ei kertaakaan kisan kuluessa hellännyt, vaan piti toiset takanaan helpohkosti sen jälkeen kun kärkeen meni.

– Aivan varmasti ajettiin täysillä alusta loppuun asti. Tilanteita oli vähän väliä, onneksi pysyttiin ojien välissä ja auto pystyssä. Voitto täältä on kiva juttu, mutta pronssi karkasi siinä, ettei Pinomäen edelle tullut yhtään autoa. No, onhan tässä kiva nähdä, että kerkiää SM-mitalistien vauhdissa, vähätteli Hautamäki, jolla entuudestaan palkintokaapissa on jo Nuorten suomenmestaruus sekä kaksi hopeaa ja kaksi pronssia yleiseltä puolelta.

Shampanja suihkusi osakilpailun maalissa voiton kunniaksi. Ville Hautamäen taustalla kartturi Jari Hämeenniemi sekä kalusto Honda Civic Type-R  (Kuva: Marko Mäkinen)
Shampanja suihkusi osakilpailun maalissa voiton kunniaksi. Ville Hautamäen taustalla kartturi Jari Hämeenniemi sekä kalusto Honda Civic Type-R (Kuva: Marko Mäkinen)

Kalle Pinomäki oli kisan kakkonen Hyvinkäällä ja otti siis SM-pronssia.

– Villen kanssa oli tosi kova kisa koko ajan. Yritin vielä tänäänkin vähän rutistaa ja yritin Villeä kiinni, mutta kun tuli taas takkiin, päätin rauhoittaa ja tulla maaliin mitalia hakemaan, paljastaa Pinomäki.

Anssi Tawastilla oli ennen SM-sarjan viimeistä osakisaa teoreettiset mahdollisuudet viedä Lindroosilta kultamitali, mutta tämä vuosi ei vielä ollut sen aika.

– Olen silti tyytyväinen, sillä tämä oli minulle ensimmäinen vuosi nuottikisoissa ja ensimmäinen vuosi uudella autolla, joten SM-hopea ei ole missään tapauksessa huono saavutus. Lindroos on mestarina aivan omaa luokkaansa, joten ei sitä huonolle miehelle hävitty.

Neliveto-luokan Hyvinkäällä kuittasi Juha Salo Mitsubishillä, toinen oli Jari Ketomaa Subarulla ja kolmas Janne Tuohino Peugeotilla.

Ralliautoilun uudet suomenmestarit kruunattiin Hyvinkäällä

Ralli SM -sarjan kausi ajettiin päätökseen sunnuntaina Hyvinkäällä, jossa kilpailijat kohtasivat suuria haasteita liukkailla sorateillä. SM Finnsco-rallin voiton vei nelivetoisissa Juha Salo ja kaksivetoisissa Ville Hautamäki. Miesten vauhti ei kuitenkaan riittänyt aivan kirkkaimpaan SM-mitaliin tällä kaudella. Suomenmestareiksi ylsi nelivetoisissa Jari Ketomaa ja kaksivetoisissa Joonas Lindroos.

Kilpailun karkeimman pettymyksen koki Ylistaron Jukka Ketomäki, joka joutui keskeyttämään kilpailun kolmannelta sijalta menettäen samalla mahdollisuudet SM-pronssiin. Ketomäen keskeytyksen myötä Janne Tuohino nousi kolmanneksi ja pokkasi itsellensä SM-pronssia.

Nelivetoisten SM-pisteet:

1. Jari Ketomaa, 108p.

2. Juha Salo, 87p.

3. Janne Tuohino, 51p.

4. Jukka Ketomäki, 46p.

5. Kristian Sohlberg, 40p.

Kauden päätöskisan myötä kaksivetoisten luokassa jaettiin myös loput SM-mitalit. Kaksivetoisten luokan SM-hopean vei Anssi Tawast, jolla oli ennen viimeistä osakilpailua vielä teoreettiset mahdollisuudet suomenmestaruuteen. Kaksivetoisten SM-pronssin nappasi hienon kisan ajanut Kalle Pinomäki.

Myös toinen pohjalainen epäonnensoturi oli Ville Hautamäki useiden tekniikkamurheiden pilatessa alkukauden kisoja.

Kaksivetoisten SM-pisteet:

1. Joonas Lindroos, 98p.

2. Anssi Tawast, 83p.

3. Kalle Pinomäki, 57p.

4. Ville Hautamäki, 54p.

5. Toni Tahvanainen, 37p.

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI