150-vuotisjuhlavuottaan viettävä Evijärvi teki historiaa julkaisemalla oman mobiilisovelluksen

1

Evijärven yrittäjät ja Evijärven kunta ovat julkaisseet Evijärvi-mobiilisovelluksen, joka kokoaa mm. kunnan palveluliikkeet, majoitusyritykset, uutiset ja tapahtumat yhden ikonin alle älypuhelimiin ja tablettilaitteisiin. Muutamalla isommalla kaupungilla on jo omat mobiilisovelluksensa, mutta 150-vuotisjuhlavuottaan viettävä n. 2500 asukkaan Evijärvi teki historiaa toteuttamalla sellaisen tiettävästi ensimmäisenä pienenä kuntana Suomessa!

Evijärvi-app hyödyntää tehokkaasti älypuhelinten ominaisuuksia, sillä käyttäjät pystyvät parilla sormen hipaisulla esimerkiksi tarkistamaan kunnan säätiedot, -tapahtumat, verkkouutiset, työpaikat, nähtävyydet ja aloittamaan puhelun tai navigoinnin haluamaansa kohteeseen.

Sovellus toimii myös tehokkaana viestintäkanavana; sovelluksen lataajille voidaan lähettää jopa tarkasti määritetylle GPS-alueelle reaaliaikaisesti push-viestinä esimerkiksi kuulutuksia, tiedotteita tai varoituksia, joten sen avulla voidaan parhaassa tapauksessa pelastaa jopa ihmishenkiä.

Sovelluksen toteuttajana on alavutelaislähtöinen, muutaman vuoden Evijärvellä asunut Kimmo Siukola, joka sai idean kunnan omasta mobiilisovelluksesta tutkiessaan evijärveläisiä verkkosivustoja tiedonhakijan näkökulmasta. Hän huomasi, että esimerkiksi luotettavia tapahtumatietoja oli vaikea löytää, koska tiedot ovat pirstaloituneena kymmenillä eri sivustoilla ja sosiaalisen median ryhmissä hyvin jäsentymättömällä tavalla. Ihmiset kuitenkin käyttävät älylaitteita yhä enemmän liikkeellä ollessaan, joten hän arvioi helppokäyttöiselle, tiedot kokoavalle mobiilisovellukselle olevan tarvetta ja kiinnostusta sekä kunnan, yritysten, kuntalaisten, että matkailijoiden parissa.

Kimmo esitteli mobiilisovelluksen toiminnallisen malli-idean viime syksynä kunnan edustajille, Evijärven yrittäjien puheenjohtajalle Jani Takamaalle ja Aisaparin asiantuntijoille, jotka myös innostuivat asiasta ja kehottivat tekemään ideasta hankehakemuksen. ELY-keskus myönsi hankehakemukseen positiivisen päätöksen kesäkuussa ja sen jälkeen sovellusta onkin rakennettu vauhdilla.

Evijärvi-app on tarkoitettu kaikkien evijärveläisten, matkailijoiden, mökkiläisten ja vierailijoiden käyttöön. Kimmo uskookin, että sovellus kehittää Evijärven yhteisöllisyyttä ja auttaa Evijärveä säilyttämään monipuolisen yritystarjonnan sekä edistämään kunnan elinkeinoelämää myös liiketaloudellisesti, sillä sovelluksen ansiosta palveluntarjoajat pääsevät paremmin esille ja ihmisten tietoisuuteen.

Myös senioriväestö hyötyy merkittävästi sovelluksen käyttöönotosta; Helpon ja selkeän käyttöliittymän avulla he pystyvät navigoimaan palvelussa pelkillä sormen hipaisuilla, eikä
älylaitteiden hankalia virtuaalinäppäimistöjä tarvitse välttämättä käyttää lainkaan. Kaikilla on mahdollisuus myös päästä seuraamaan kunnan Facebook -sivustoa, vaikka heillä ei olisikaan omia tunnuksia palveluun.

Evijärvi-app on yksi hyvä osoitus Evijärven kunnan ja yrittäjien välisestä tiiviistä yhteistyöstä ja aktiivisesta vuoropuhelusta. Kunnan henkilöstö ja luottamushenkilöt ovat suhtautuneet myönteisesti app-ideaan sen syntymisestä alkaen ja kunta on myös rahoittamassa hanketta kuntarahoitusosuudella. Kunta on ollut aktiivisesti mukana appin jatkoideoinnissa ja toteutuksen suunnittelussa, sillä se toimii erinomaisesti myös kuntaviestinnän ja -markkinoinnin välineenä.

Evijärvi -mobiilisovellus on toteutettu Leader Aisaparin rahoituksella ja se on ladattavissa
ilmaiseksi sekä puhelimille että tableteille App Store ja Google Play -sovelluskaupoista.
Sovelluksen toimintoja ja sisältöä kehitetään tulevaisuudessa käyttäjien toiveiden ja tarpeiden mukaan ja myöhemmin siitä on tarkoitus julkaista myös PWA-versio, joten se tulee olemaan kaikkien käytettävissä riippumatta mobiililaitteiden käyttöjärjestelmistä tai pienestä muistikapasiteetista.

Ohessa Evijärvi-appsin latauslinkit:

APP STORE:
https://itunes.apple.com/us/app/evijärvi/id1291037249?ls=1&mt=8

GOOGLE PLAY:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app_evi62500a.layout

 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

1 KOMMENTTI

  1. Tämäkin tapa toteuttaa erilaisia mobiilisovelluksia olisi iso asia Alajärvelle. Miksi sitä ei ole toteutettu? Tein aikoinani ehdotuksen, jonka mukaan Alajärven kaupungin sivuston alla olisi oma markkinaehtoinen portaalinsa tiedottaa Alajärven eri yritysten tuotteista. Webmasteria olisi toiminut paikalisen Alajärven Kauppaoppilaitoksen datanomilinja, joka olisi saanut siitä mainostuloja. Portaali voidaan rakentaa siten, että kaupungin omia tarjoamia palveluita voidaan markkinoida vaikkapa ikäryhmittäin ja niillä olisi tarvittaessa oma keskustelupalstansa. Ikäryhmittäin voidaan tarjota senioreille esimerkiksi matkailualan palveluita, terveysalan tuotteita ja vakuutustuotteita.

    Myös kaupunki voisi hallinnnonaloittain pitää eri toimialojensa ajankohtaisia katsauksia ja mikä ettei myöskin eri kauppaliikeiden vuodenajoittain vaihtuvia ruokavinkkejä tai tarjoustuotteita. Tälläistä nettiportaalia pidetään yllä monessa Etelä-Suomen kunnassa, ja vieläpä hyvällä menestyksellä. Vähintään pitää rakentaa linkkiyhteys kaupungin sivulta eri yritysten tuotteisiin. Portaali on samalla kuin postikortti ulkopuolisille matkailijoille. Se herättää ohikulkijoissa varmasti kiinnostusta.

JÄTÄ KOMMENTTI