Ähtäri ennakoi – tukea lapsiperheille

0
Ähtärin kaupungintalo

ÄHTÄRISSÄ KÄYNNISTYY RUOKA-AVUN JAKAMINEN LAPSIPERHEILLE

Lomautukset ja yritystoiminnan hiipuminen haastavat kotitalouksien taloudellista tilannetta. Myös kouluruokailujen puuttuminen rasittaa lapsiperheiden kukkaroa. Koulujen sulkemisen vuoksi Ähtärissä aloitetaan ruokakassien jakaminen erityisenä tukitoimenpiteenä niiden koululaisten ja varhaiskasvatuksen/päivähoidon lasten perheille, joiden taloudellista tilannetta koronaepidemia nyt erityisesti kuormittaa.

Tarvetta on!

Ähtärissä tukea tarvitsevilla perheillä on mahdollisuus viikosta 15 alkaen (8.4.2020) toukokuun loppuun saakka saada ruokakassi joka viikko. Ruokakassin sisältö ja koko vaihtelevat. Ruokakassit ovat valmiiksi hygieenisesti pakattuja ja myös nouto tapahtuu yksittäin ajanvarauksella. Erityisruokavalioita ei ruokakassien sisällössä voida huomioida.

Erityisesti lapsiperheille

– Koronakriisi koskettaa lapsiperheitä hyvin monella tapaa ja on tärkeää pyrkiä helpottamaan perheiden arkea. Nyt aloitettava ruokakassien jako on hyvä ja konkreettinen tuki monelle apua tarvitsevalle perheelle, toteaa Ähtärin kaupungin sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-aho.

Ruokakassin sisältö koostuu EU-ruokapakettien sisällöistä, kauppojen lahjoittamasta hävikkiruoasta sekä Ähtärin kaupungin, Ähtärin seurakunnan sekä sosiaali- ja terveyskuntayhtymän osoittamilla määrärahoilla erikseen hankituista elintarvikkeista.

Ruokakassit jaetaan tarvitsijoille erikseen sovittuna aikana, jotta vältytään lähikontakteilta. Ajan sopiminen on tärkeää myös siksi, että voidaan varata tarvittava määrä ruokakasseja.

Sovi noutoaika

Ruokakassin noudosta sovitaan perheohjaaja Maria Kuismasen kanssa, maria.kuismanen@pihlajalinna.fi  tai puh. 044 5501 908 aina edellisviikon torstaihin mennessä. Ensimmäisellä jakoviikolla pyritään vastaamaan vielä maanantaina 6.4.2020 tulleisiin varauksiin. Ruokakassien noudot tapahtuvat Ähtärin seurakuntakeskuksesta keskiviikkoisin klo 14.00 alkaen.

Ruokakassien jaosta on tiedotettu perheille Wilma- ja Päikky-järjestelmien kautta.

Lisätietoja:

Sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-aho, Ähtärin kaupunki, eija.kuoppa-aho@ahtari.fi, puh. 040 572 6279

Ruokapalvelu- ja kehittämispäällikkö Eija Paavola, Ähtärin kaupunki, eija.paavola@ahtari.fi,
puh. 044 550 2772

Ähtärissä ruokakassia täyttävät: Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä, Ähtärin kaupunki, Ähtärin seurakunta, Kuusiolinna Terveys Oy


 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI