Ähtärin kaupungin kesävinkit lapsille ja nuorille

0

 

Kesäkivavinkit ovat Ähtärin vapaa-aikatoimen tuottama videosarja, johon on kerätty erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja vinkkejä omaehtoiseen tekemiseen loman ajaksi. Kesäkivavinkkejä julkaistaan Ähtärin kaupungin Youtube-kanavalla päivittäin ajalla 1.–14.6.2020.

Ajatus Kesäkivavinkki-nimeä kantavasta videosarjasta syntyi alkukeväällä, kun nuorisotoimen perinteiset kesäleirit sekä ohjattu leikkikenttätoiminta päätettiin koronaepidemian vuoksi perua. Vaikka rajoituksia on nyt purettu, on voimassa edelleen joukko kokoontumisia koskevia ohjeita ja suosituksia.

– Vapaa-aikatiimimme on ideoinut innolla ja toteuttanut tarmolla digitaalista nuorisotyötä koronan ajaksi, mutta paluuta normaaliin toivotaan elokuussa koulujen alkaessa sekä lasten ja nuorten että meidän työntekijöidemme puolella, kertoo vapaa-aikatoimenjohtaja Marika Puntala.

VIDEO

Videosarjan lisäksi Ähtärin kaupungin leikkipuistoihin on tuotu leikki- ja peliohjeita. Vinkkivideoiden aiheissa haluttiin huomioida, ettei niiden toteuttaminen vaatisi suurta rahallista panostusta. Suurin osa tarvikkeista löytyykin kotoa keittiön kaapeista tai pihapiiristä. Osaan tehtävistä tarvitaan vain puhelinta, ja useita vinkkejä voi toteuttaa ilman apuvälineitä. Esimerkiksi Ähtäri Zoon kanssa yhteistyössä toteutetussa videossa ympäristökasvattaja Sanna Palvanen opettaa tunnistamaan erilaisia vesilintuja sekä kannustaa lapsia ja nuoria lähtemään lintujen bongausretkelle.

Osa sarjan videoista on toteutettu yhteistyössä eri tahojen kanssa. Kotona sirkusteluun syntyikin useampi hauska vinkki Life Circuksen sirkusohjaajalta Maija Hietalalta. Maija esittelee esimerkiksi, miten ilmapalloista ja riisipuurosta syntyvät jongleerauspallot, ja miten niillä harjoitellaan jongleeraamaan!

Videosarjassa nähdään muitakin helppoja askarteluvinkkejä. Töysän 4Hyhdistyksen kanssa yhteistyössä toteutetussa osassa Sanni-Maiju Kantoniemi näyttää, kuinka hyönteishotellin voi rakentaa tyhjään maitotölkkiin. Kesäkivavinkeissä kannustetaan lapsia ja nuoria myös liikkumaan.

Team Toivosen veljekset jakavat sporttiohjeita ja Mesikämmen-kylpylän Tiina Sulkava taas näyttää videollaan mukavia uimaharjoituksia sekä opastaa vesiturvallisuuteen.


 

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI