Ähtärin yhteiskoulun uusi moduulirakennus otettiin käyttöön: ”Parasta, mitä rahalla saa.”

0
Kiinteistö Oy Ouluveden toimitusjohtaja Markus Sulkava uusissa koulutiloissa.

Ähtärin yhteiskoulu sai viime viikolla (vko 39) käyttöönsä uusia opetustiloja, kun yläasteen pihapiiriin noussut lisärakennus otettiin opetuskäyttöön. Uusi rakennus käsittää kaikkiaan kolme nykyaikaista luokkahuonetta ja sen kokonaispinta-ala on 167,7 m2.

Hankkeen toteuttamisesta vastasi Kiinteistö Oy Ouluvesi, suunnittelusta ja rakentamisesta ähtäriläinen Rakennus Tikkamäki Oy. Myös sähkö- ja kunnallistekniikkaan liittyvät työt toteutettiin paikallisten yritysten voimin. 

Uudisrakennuksessa on kolme luokkatilaa (62,4 m2, 42,8 m2 ja 62,4 m2), joista kaksi soveltuu kaikkien aineiden opetukseen ja yksi luokka on tarkoitettu erityisesti kuvaamataidon opetukseen. Tilat ovat valoisat, avarat ja varustettu uudella tekniikalla.

Lisärakennus toteutettiin laadukkaasti ja ripeällä aikataululla. Sopimus rakentamisesta solmittiin kesäkuun puolivälin tienoilla ja varsinaisiin rakennustöihin kului kaikkiaan 55 päivää. Rakennusprojektin kustannusarvio alittui yli kymmenellä prosentilla. 

– Uskon, että nyt koululaiset saivat käyttöönsä parhaat väistötilat, mitä rahalla saa, toteaa Kiinteistö Oy Ouluveden toimitusjohtaja Markus Sulkava.

– Tilat ovat monikäyttöiset ja soveltuvat opetuksen lisäksi esim. kerhotoimintaan tai kansalaisopiston käyttöön. Jopa tilojen jatkokäyttöä on mietitty: vuokra-ajan jälkeen moduulirakennus on siirrettävissä muualle ja sen käyttöikä voi jatkua vaikka toimistona, loma-asuntona tai urheilukentän pukuhuoneina.

Ähtärin kaupungin hallintojohtaja ja Kiinteistö Oy Ouluveden hallituksen puheenjohtaja Seppo Karjala on yhtä lailla tyytyväinen rakennushankeen toteutukseen:
– Yhteistyö paikallisten osapuolten välillä sujui kitkattomasti ja moduulirakenteinen lisärakennus palvelee käyttötarkoitustaan hyvin, hän sanoo.

Yhteiskoulun ja lukion rehtori Markku Juhola on iloinen, että kaivatut lisätilat saatiin käyttöön, vaikka syksyn ylioppilaskirjoitusten vuoksi ei vielä ole uusia tiloja ehtinyt opetuskäytössä testatakaan. 

– Tärkeintähän tässä on koululaisten mielipide ja uskon, että he ovat tiloihin varsin tyytyväisiä, hän toteaa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI