Alajärveläinen Saltex Oy ja ruotsalainen Unisport Ab yhdistyvät

2
Tekonurmipintoihin erikoistunut, alajärveläinen Saltex Oy ja pinnoiteasennuksia sekä liikuntapaikkojen kehittämis-palveluja tarjoava ruotsalainen Unisport Scandinavia AB yhdistyvät. Perustettavasta uudesta yhtiöstä tulee pohjoismainen markkinajohtaja eri urheilumuotojen ulko- ja sisäolosuhteiden kehittämisessä.

Yhtiöiden perustajat, johto ja nykyiset omistajat jatkavat yhtiön osakkaina, ja osakkaaksi tulee myös Suomen Teollisuussijoitus Oy. Yhtiön pääomistaja on yritysjärjestelyn käynnistänyt pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners.

Saltex Oy on vuonna 1991 perustettu perheyritys. Yhtiön omistaa Salmenaution perhe ja sen päätuotteita ovat tekonurmet urheilu- ja viheraluekäyttöön, yleisurheilukenttien pinnoitteet, leikkikenttien turva-alustat ja sisustusmatot.

Unisport Scandinavia AB on puolestaan erikoistunut erilaisten urheilu- ja liikuntapaikkojen pinnoitteiden ja varusteiden asennuksiin vuodesta 1993. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti ja työllistää tällä hetkellä 70 henkilöä. Unisportin pääomistaja on vuodesta 2008 ollut pääomasijoittaja Priveq Investment, joka myy nyt osakkuutensa.

Vaaka Partners on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa kannattavien keskisuurten yritysten yritysjärjestelyihin. Vaaka Partners hallinnoi yhteensä noin 250 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja, joihin ovat sijoittaneet eurooppalaiset institutionaaliset sijoittajat.

Uudella järjestelyllä Unisport-Saltexista tulee pohjoismainen markkinajohtaja, joka haluaa kasvaa ensin Pohjoismaissa ja myöhemmin mahdollisesti muilla markkinoilla.

Uuden yhtiön toimitusjohtaja on Mikko Kilpeläinen. Aiemmin Karelia Upofloorin ja Honkarakenteen toimitusjohtajana toimineesta Kilpeläisestä tulee uuden yhtiön osakas.

Korona-kartta 700x

2 KOMMENTTIA

  1. Vaikuttaa siltä, että olemme saaneet taas pelkän saneeraajan toimitusjohtajaksi. Yrityksen toimitusjohtajalla pitää olla jokin uskottava näkemys siitä, mitä tehdään tulevaisuudessa. Toivottavasti Timo Salmenautiolla on silmät auki strategisia päätöksiä Unisport – Saltex yhtiössä tehtäessä. Luulisi Järviseudun Yrityspalvelu Oy:ssäkin olevan sen verran tarkkuutta, että jos joskus tulee apupyyntöjä elinkeinotukien hakemuslomakkeiden täyttämisessä, niin katsotaan myös Kilpeläisen aikaisemmat näytöt. Käyttöpääomaa täytyy yrityksellä olla riittävästi, kun toimintaa kehitetään. Siihen ei riitä pelkät toimitusjohtajan mainoslauseet julkisuudessa ja kamppailu markkinaosuuksista. Tuloksia pitää tulla lyhyessä ajassa.

JÄTÄ KOMMENTTI