Alajärven, Karstulan, Soinin ja Ähtärin alueelle suunnitteilla yhteensä 133 tuulivoimalaa

0

Toimitus halusi kuulla missä vaiheessa on Soiniin suunniteltu Korkeamaan tuulivoimapuiston suunnitelmat. Otimme yhteyttä Saba Investin sekä Soinin Tuuli Oy:n Suomen maajohtajaan Christoffer Wiikiin. Hän kommentoi tilannetta seuraavasti:

Christoffer Wiik

– Olemme vuodesta 2013 projektoineet Korkeamaan tuulivoimapuistoa Soinissa, emmekä vielä ole maalissa, sanoo Christoffer Wiik. Vaikka näin on, emme anna periksi, koska hanke on tärkeä koko maakunnalle sekä Suomelle, jatkaa Wiik. Nykyinen hallitus on linjannut tulevaisuuden energiaratkaisuja ja ne ovat uusiutuvia.

– Saba Invest oli ensimmäisten joukossa, jotka tulivat kuntaan rakentamaan ja kehittämään uusiutuvaa energiaa. Hanke on ollut jo monta kertaa ”viittä vaille” valmis, mutta on hidastunut muodollisiin virheisiin sekä valituksiin, mutta Wiik uskoo, että hanke on maalissa tänä vuonna. Suomessa meillä on valitusoikeus, mutta aika monet valitukset tuulivoimaa vastaan perustuu väärään tietoon sekä epävarmuuteen sanoo Wiik.

Hän uskoo, että suurin osa Soinin asukkaista haluaa, että Korkeamaata rakennetaan. Vain hyvin pieni osa vastustaa, tai on aiemmin vastustanut.

– Jos Soini haluaa jatkaa itsenäisenä kuntana sekä palvelemaan asukkaitaan hyvällä tavalla niin jostain on rahaa tultava. Eläköityminen on myös Soinin haaste, jolloin tuulivoima on yksi merkittävä ratkaisu, sanoo Christoffer Wiik.

Hän ottaa esimerkkinä Kalajoen kaupungin, joka saa miljoonatuloja vuosittain tuulivoiman kautta, verorahoin.

– Tulevaisuus on täällä nyt, sanoo Wiik ja jatkaa. Ne kunnat, jotka löytävät rahoituskeinoja tulevat pärjäämään yhä köyhtyvässä Suomessa. Nyt kannattaa rakentaa tulevaisuutta ajatellen.

Christoffer Wiik ja hänen yhtiönsä työskentelee jo neljännen kunnanjohtajan kanssa.

– Alusta alkaen, niin kunnanjohtajat kun päättäjät ovat olleet samaa mieltä. Viedään Soini kohti tulevaisuutta, rakennetaan tuulivoimaa, jatkaa Wiik.


 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI