Alajärven kaupungin alkuvuosi muutto- ja väestövoittoinen

0
(vas.) Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen "kiinnitti" Lehtimäen Jyskeen keihäänheittäjä Ari Mannio yhdeksi osaksi kaupungin markkinointia.
Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Alajärven kaupunkiin on muuttanut  liki viisikymmentä henkilöä enemmän kuin sieltä on muuttanut pois. Kaikki kuusi vuoden ensimmäistä kuukautta ovat olleet muuttovoittoisia.

Alajärvi teki ensimmäisellä vuosipuoliskollaan 48 henkilön muuttovoiton, kun kaupunkiin muutti 191 henkilöä ja sieltä pois muutti ainoastaan 143 henkilöä.

Alajärven asukasluku (30.6.2013) oli 10300 henkilöä (10272 henkilöä 31.12.2012). Väestövoitto ensimmäisen vuosipuoliskon aikana oli siten 28 henkilöä, kun viime vuonna väestötappiota oli vielä 63 henkilöä.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen, että kaupungin muutto- ja väestötappio on alkuvuoden aikana saatu katkaistua.

– Kaupunki on investoinut viime aikoina voimakkaasti palveluihin ja toivon mukaan tämä vain voimistaa muuttoliiketttä Alajärvelle. Kaupungin keskustan yleisilmettä on tänä kesänä parannettu huomattavasti uusilla katujärjestelelyillä ja katujen kunnostuksilla. Elo-syyskuun aikana uimahalli saadaan käyttökuntoon ja halli on valmiina asiakkaiden käyttöön lokakuun alussa. Alajärven asemaa kaupan ja palveluiden keskuksena tullaan kehittämään määrätietoisesti jatkossakin useilla eri toimenpiteillä. Alajärven väestökehityksen kannalta kriittisenä pisteenä ovat alueelta opiskelujen takia pois muuttaat nuoret.  Esittäisinkin haasteen näille nuorille, että he pitäisivät kirjansa Alajärvellä myös opiskeluaikanaan. Alueen työnantajien tulee olla valmiina tarjoamaan opiskelijoille mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja ja mahdollisuuksia opinnäytetyön tekemiseen, totetaa kaupunginjohtaja Vesa Koivunen

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI