Alajärven yläkoulun kansainvälisyyshanke IMAGINE

0
Imagination and Motivation through Art and Game in Interaction with your Nearby Environment. IMAGINE. Mikä ihmeen imagine?

Imagine on EU:n rahoittama kolmivuotinen projekti, jossa ovat mukana Alajärven yläkoulun lisäksi seuraavat koulut: Ranska (2 koulua, lukio ja yläaste), Portugali, Liettua (lukio), Kroatia, Italia (2 lukiota), Espanja.

Alajärven yläkoulun kanssa yhteistyössä ovat lähemmin Italian, Liettuan ja Ranskan lukiot.

Projektin tavoitteena on esitellä oma kotikaupunki oppilaan näkökulmasta muun muassa kulttuuriperintö, maamerkit, urbaani taide, ja ympäristönsuojelu teemoihin pohjautuen.

Esitysten työkaluina käytetään esimerkiksi valokuvia, videoita, musiikkia, tanssia ja tietokilpailukysymyksiä.

Tuotoksista luodaan myös interaktiivinen peli internettiin aarteenetsinnän muodossa. Pelin kautta on sitten oiva mahdollisuus tutustua mukana olevien koulujen kotikaupunkeihin.

Opettajien kokoontumisia ja oppilasvaihtoa

Projektia työstetään pääasiassa kansainvälisyyskerhossa sekä valinnaisainetunneilla, joita ovat esimerkiksi kuvaamataito, musiikki, liikunta, ATK ja historia. Kaikki asiasta kiinnostuneet opettajat ja myös muut tahot voivat olla mukana.

Projektiin kuuluvat myös vuosittaiset vierailut ystäväkoulujen kanssa, suunnittelukokoukset opettajien kesken sekä jokavuotinen mahdollisuus 60 päivän oppilasvaihtoon Italian lukioiden kanssa.

Tekemällä ja mukana olemalla oppii

Lehtori Pekka Kylkilahden ja tuntiopettaja Maria Hautamäen mukaan EU:n koulujen välisessä yhteisessä kansainvälisyyshankkeessa on mukana oleville oppilaille selkeitä hyötyjä.

– Päästään tutustumaan oman ja muiden mukana olevien koulujen kotikaupunkien kulttuuriin ja elinympäristöön. Opitaan tekemällä asioita. Parannetaan kielitaitoa, tietoteknistä osaamista, luovuutta ja taiteellista herkkyyttä. Samalla kohentuvat myöskin itsenäisyyden, aloitteellisuuden ja ryhmähengen sekä sosiaalisuuden taidot. Maantieteellisen, kulttuurisen ja historiallisen tietämyksen taso nousee jne.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI