Alajärvi kontrolloi ilotulitteiden ampumista – raketeille oma ammuntapaikka Myllyvainiolta!

2

Alajärven kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen esityksestä osoittaa kaupungin keskustasta ilotulitteiden ammuntaa varten oman selkeän turvallisen alueen.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos pyysi syksyllä kunnilta lausuntoa ilotulitteiden käytön suunnitellusta rajoittamisesta Etelä-Pohjanmaalla.

Kuntien omina toimenpiteinä häiriöiden, tapaturmien ja roskaamisen hillitsemiseksi pelastuslaitos ehdotti muun muassa seuraavaa:

– Kunta osoittaa alueeltaan turvallisen paikan ilotulitteiden ampumista varten räjähdeasetuksessa vapautetuksi ajankohdaksi.

– Kunta laatii tiedotteen, jossa kerrotaan ilotulituksesta aiheutuvat haitat ja tämän perusteella suosituksen, että yksityiset henkilöt kunnioittavat ympäristöään ja käyttäisivät ilotulitteensa kunnan varaamalla alueella.

– Tiedote julkaistaan kunnan omia tiedotuskanavia käyttäen.

Alajärven kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan (5.11.2012 ) puoltaa Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen esitystä.

Nyt kaupunki esittää suositelluksi alueeksi ilotulitukselle tulevana uutena vuotena noin 11.600 m2:n suuruisen määräalan Soinintien ja Keskuskadun jokeen rajoittuvalta alueelta. Kysymyksessä on puistoalue Myllyvainion päiväkotia vastapäätä. Ilotulitteiden ampumisen toivotaan tapahtuvan kyseisellä alueella Keskuskadulta ja Soinintieltä poispäin puiston suuntaan.

Alajärven kaupungin hallintojohtaja Tero Kankaanpään mukaan ihmisten suhtautuminen tähän ilotulitusperinteeseen vaihtelee myönteisestä asenteesta kielteiseen.

– Kielteisiä asenteita synnyttävät häiriötekijät ihmisille ja eläimille, vaaran aiheuttaminen ja roskaaminen. Ilotulitteiden vastuuttomasta käytöstä aiheutuu vuosittain valtakunnallisesti useita pysyviä vammoja. Toisaalta vuodenvaihteen ilotulitemyynti on monille kaupanharjoittajille ja erilaisille järjestöille tärkeä tulonlähde. Osoittamalla kaupungin alueelta suositellun ampumisalueen, kaupunki haluaa olla ehkäisemässä ilotulitteiden käytöstä aiheutuvia haittoja. Tätä suositusta toivomme kaupunkilaisten kunnioittavan. Mikäli näitä suosituksia ei maassamme noudateta ja haittoja saada vähennettyä, en näe muuta mahdollisuutta kuin kieltää lailla ilotulitteiden käyttö yksityishenkilöiltä Norjan mallin mukaan, valistaa hallintojohtaja Kankaanpää

Karttaluonnos Alajärven kaupungin ilotulitteille sallitusta ampuma-alueesta:


2 KOMMENTTIA

  1. Lehtimäen kaupunginosassa on iso ilotulitus Paloaseman piha-alueella (Murtomäentie 6). Raketit ammutaan jo klo 21.

  2. Ensivaste ja järkkärit paikoille, kun ”koko keskusta” räjäyttää pommit yhtä aikaa kello 24. Kuulostaa vähintäänkin jännältä.

JÄTÄ KOMMENTTI