Alajärvi ryhtyy ottamaan pakolaisia kaupunkiin?

3

Alajärven kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan ryhtyä neuvottelemaan pakolaisten vastaanottamisesta kaupunkiin

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen muut vastaan perussuomalaiset 9-2.

Perussuomalaisten Markku Leppäkangas oli esityksessään neuvottelujan aloittamista vastaan ja hänen esitystään kannatti toinen perussuomalaisjäsen Maija Viljanmaa.

Lopullinen päätös pakolaisten vastaanottamisesta tehdään myöhemmin ja asia käsiteltäneen myöskin aikanaan Alajärven kaupunginvaltuustossa

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on tiedustellut kuntien kannanottoa pakolaisten vastaanottamisesta.

3 KOMMENTTIA

  1. Mikä ettei jos on töitä nykyisellekin väestölle, mutta eipä vaan siltä näytä… tietenkin näistäkin saa jotain tukea valtiolta tai joku on keksinyt jonkin pakolaisbisneksen niin ei ihme, että heitä halutaan.

    Kyllä Alajärvellä tilaa pakolaisille on, mutta hoidetaanpa nyt nykyisenkin väestön työllisyys asiallisesti.

  2. Haluaisimpa vaan tietää, mihin päättäjien laskelmat perustuvat. Tarvitseeko maatalous lisää halpatyöntekijöitä, kun niitä saa jo ennestään Virosta ja Venäjältä? Meillä on muutenkin omasta takaa työttömiä ja sairaita, jotka tarvitsevat apua siinä missä pakolainenkin. Tulossa on slummeja ja sosiaalisia levottomuuksia Alajärvelle, jos kehitys jatkuu halutunlaisena illuusioiden luomisena uudelle väestöryhmälle. Missä on kaupungin oma visio kehityksestä, palveluista ja työpaikoista, jotka turvaisivat myönteisen väestökehityksen? Tässäkö on kaupunginjohtajan kiitos kaupungille, kun ollaan kohta lähtemässä eläkkeelle?

JÄTÄ KOMMENTTI