Alajärvi taistelee liukkautta vastaan – käytössä uudet vanhat konstit

1
Liukastumisonnettomuuksista tehdyssä elvityksissä on tullut ilmi, että yhden euron sijoittaminen ennaltaehkäisyyn säästäisi 10 euroa tapaturmien sairaanhoitokuluista.( Arkistokuva)

Alajärven kaupunki tarjoaa asukkailleen kokonaan uutena ja tuiki ajankohtaisena asiana hiekoitushiekkaa tapaturmien ennaltaehkäisyyn. Hiekkaa voi noutaa kaksi (2) sankoa/kotitalous 18.–24.2.2019 (klo 7.30–15.30) kaupungin keskusvarastolta (Terätie 2). Alueella on kameravalvonta.

Runsas lumentulo ja sen jälkeinen suojasää on saanut pihat ja pihatiet peilijäälle. Alajärven kaupunki haluaa omalta osaltaan ennaltaehkäistä liukastumisista aiheutuvia tapaturmia. Idea hiekan jakamiseen saatiin kuntalaiselta.

– Idea tuntui heti erinomaiselta, ja halusimme lähteä viemään sitä eteenpäin. Jokainen ennaltaehkäisty liukastuminen on meidän kaikkien yhteinen etu, toteaa Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Alajärven kaupungissa on otettu selvää, etttä liukastuminen aiheuttaa vuosittain kymmeniä kuolemia ja satojen miljoonien kustannukset yhteiskunnalle. Kaatumiset ovat yleisin tapaturmatyyppi sekä yleisin tapaturmakuolemien aiheuttaja. Tyypillisimpiä tapaturmavammoja ovat erilaiset murtumat, venähdysvammat ja repeämät. Erityisesti iäkkäille ihmisille kaatumiset voivat olla kohtalokkaita, tosin kaatumisia sattuu kaikenikäisille.

Liikenne- ja viestintäministeriökin on aikoinaan arvioinut mietinnössään, että liukastumistapaturmien ennaltaehkäisy toisi moninkertaiset säästöt kustannuksiin verrattuna. Ministeriön työryhmä on arvioinut, että yhden euron sijoittaminen ennaltaehkäisyyn säästäisi 10 euroa tapaturmien sairaanhoitokuluista.

S-market_Soini160620

1 KOMMENTTI

  1. En halua saivarrella, mutta liukkauden estämiseen tarkoitettu materiaali on sepeliä ei hiekoitus hiekkaa! Kymmenen pistettä kunta saa kuitenkin monelta taholta ja vilkasta on ollut keskusvarastolla !KIITOS KUNNAN PÄÄTTÄJILLE .
    ”Tarkkaavainen lukija”.
    (Kommentti posti lähetetty suoraan toimitukseen!)

JÄTÄ KOMMENTTI