Alavudella vaihtui johtaja – ALA-MÄENPÄÄN ELÄKEJUHLASSA HAIKEUTTA

0
Ritva ja Pekka Ala-Mäenpään kaksi lasta ja neljä lastenlasta asuu Seinäjoella. Nuorin lapsista on Helsingissä. (Kuvat: Pentti Hautala)

Pentti Hautala
ALAVUS

Vuodet ja vuosikymmenet kuluvat aina vain joutuisammin, kun ikävuosia kertyy. Nopeaa ajanjuoksua sain taas itsetykönäni ihmetellä Alavuden kaupunginjohtajan Pekka Ala-Mäenpään eläkkeelle läksiäisjuhlatilaisuudessa.

Muistan kuin eilisen päivän, kun kuortanelainen pitkänhuiskea Pekka Ala-Mäenpää hiihti poikasarjoissa 1970-luvulla KuKu:n edustajana kilpaa Töysän Vetolassa.

Mainittoon, että Töysän Vedon rakantamassa hiihtokeskuksessahan järjestettiin 1960-90 vuosikymmenillä lähes jokaisena talvena PM-ja kansallisia hiihtoja ym. Huippuna SM-kilpailutkin vuonna 1976 ja Maakuntaviesti 1980 luvulla.

Hiihtoharrastus ja kunnosta ylläpitäminen ei ole Pekan kohdalla jäänyt poikavuosiin. Liikunta on pysynyt tärkenä höysteenä aina eläeikään saakka ja niin varmasti jatkossakin.
Alavuden kaupungitalossa vietetty, kaikille tarkoitettu, kahvitilaisuus todisti sen, että Ala-Mäenpään Pekka on suosittu ja arvostettut mies kotikaupungissa, lähipaikkunnilla, koko maakunnassa ja laajemminkin.

Kaupunginjohtaja Ala-Mäenpään eläkkeelle siirtymistä juhlistavassa kahvitilaisuudessa kävi kaikiaan satoja henkilöitä läheltä ja kaukaa. Tässä mm. Alavuden kuntapäättäjiä. (Pentti Hautala)

Yli 40-vuotta vihittynä olleet Pekka ja hänen aviopuolisonsa Ritva saivat kätellä tervetulleeksi kakkukahveille satamäärin, läheltä ja kaukaa saapuneita onnittelijoita. Muun muassa eri kuntien, maakunnalisten ja paikkallisten tahojen edustajia sekä yksityisiä kansalaisia.
Ala-Mäenpää on tullut tunnetuksi asiantuntevana, osaavana, tasapuolisenaja rauhallisena johtajana. Nämä ominaisuudet ovat taanneet Pekalle hyvät suhteet eri tahoille ja myöskin toiminnalle alavutelaisten ja kaupungin parhaaksi.

Omakohtaisesti minäkin saan todeta, että Pekan kanssa on tullut toimeen kaiken luontoiset kanssaihmiset, kriittisemmätkin päättäjät.

Nyt kokoonnuttiin Pekka Ala-Mäenpää läksiäiskahveja juomaan kaupungitalolle iloisin, mutta samalla haikein mielin. Onhan monia merkittäväviä tapahtumia ja kehitystä sisältynyt vuodesta 2001 alkaneeseen ajanjaksoon Alavudella. Lähes kahteen vuosikymmeneen, kun kuortanelaissyntyinen Ala-Mänpää tuli Ylistaron kunnanjohtajan virasta Alavuden johtoon.
Merkittävämmäksi kunnalliseksi tapahtumaksi Ala-Mäenpää noteeraa Alavuden ja Töysän kuntaliitoksen. Pekka toteaa ajan Alavuden kaupunginjohtajana menneen mukavasti.

 

Liisa Heinämäki

Pekka Ala-Mäenpää jäi lomalle joulukuun alussa ja virallisesti eläkkeelle hän jää helmikuun alussa. Uutena kaupunginjohtajana aloitti 1.12.2019, syksyllä virkaan valittu töysäläinen kasvatustieteiden ja yhteiskuntatieteiden tohtori Liisa Heinämäki.

 

 

 

 


 

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI