Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavuden kaupungintalo

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä 15.2.2021

Hemmingin alueen asemakaavaa päätettiin ryhtyä laajentamaan. Kyseessä on Aseman puuterminaalin kunnostus, jota on edistetty yhteistyössä jo vuosia. Puunkuljetusliikenne on lisääntynyt merkittävästi, mikä on koettu häiritseväksi asemanseudun asukkaille. Nyt kunnostustyölle on osoitettu rahoitusta. Kaupungin omistamalle Toppilan alueelle Tuurin ja Alavuden välille päätettiin aloittaa teollisuustonttien kaavoittaminen.

Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on kuntien tehtävä terveydenhuoltolain ja kuntalain perusteella. Kunnan on seurattava asukkaidensa terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä, sekä kunnan palveluissa toteutettuja toimenpiteitä. Seurannasta kootaan laajempi hyvinvointikertomus kerran valtuustokaudessa. Vuoden 2021 Hyvinvointikertomukseen on liitetty lisäksi jo suunnitelma toimenpiteistä. Kaupunginhallitus merkitsi kertomuksen tiedoksi ja saattaa sen edelleen valtuustolle tiedoksi.

Koronatukena myönnetyllä AKKE -rahoituksella on Alavudella kehitetty Kuusiokuntien seudun yhteisenä Suunta tulevaan -hankkeena mm. Pestuumarkkinat.fi -palvelua. Palvelulla on oma verkkoalusta, jossa työnhakijat ja tekijöitä etsivät kohtaavat. Toiminnan meklari on aktiivisesti saattanut näitä yhteen. Nyt uuden AKKE -rahoituskauden alkaessa palvelu laajenee myös Kuusiokuntien ulkopuolelle. Kaupunginhallitus päätti osallistua hankkeeseen 1.5.2021 – 30.4.2022.

Seinäjoen seudun työllisyyden edistämisen kuntakokeilun yhteistyösopimus hyväksyttiin. Lakisääteinen kokeiluvaihe käynnistyy 1.3.2021, ja sen myötä työllisyyspalveluita siirtyy Alavudelle.  Kokeilussa siirretään viranomaisten toimivaltaa kaupungille, mikä edellyttää yhteistyösopimusta ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa. Lisäksi kokeiluun osallistuvien kuntien ja kuntayhtymän välille tarvitaan sopimus kuntalain mukaisesta yhteistoiminnasta ja viranomaistehtävien hoitamisesta. Kaupunginhallitus hyväksyi esitetyt sopimukset.

Kaupunginviraston henkilöstön lomia on pyritty keskittämään heinäkuun viikoille, että lomakauden aiheuttamat viiveet palveluissa jäisivät lyhyeksi. Keskeytymättömissä palveluissa on huolehdittu päivystysmenettelystä. Kaupunginvirasto pidetään suljettuna 12.7.-1.8.2021, ja kaupunginjohtaja voi päättää Pop Up –kaupungintalosta ja vastaavien kaupungin info-pisteiden järjestämisestä.

Hyväksyttiin saatavien poistot vuoden 2020 tilinpäätöksessä. Saatavien hallinnassa on siirrytty Sarastia perintäpalveluun ja perintää tehostetaan.


 

JÄTÄ KOMMENTTI