Alavuden kaupunginhallitus | Hyvinvointilautakunta elinvoimalautakunnaksi

0
Alavuden kaupungintalo

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä 8.3.2021

Hallintosääntöön on valmisteltu muutoksia sekä luottamushenkilö-organisaation että viranhaltijoiden osalta. Viranhaltijaorganisaation muutokset johtuvat pääasiassa eläköitymisestä. Siihen liittyen hyvinvointilautakunnan tehtäviä muutetaan, ja nimi muuttuu elinvoimalautakunnaksi. Hallitus päätti esittää valtuustolle, että viranhaltijoiden osalta muutos tulee voimaan 1.7.2021, luottamushenkilöiden osalta uuden valtuustokauden 2021 alkaessa. Kokouspäivän tieto on, että valtuustokausi alkaa poikkeuksellisesti 1.8.2021, mutta täyttä varmuutta asiasta ei vielä ole.

Kaupunginhallitus käsitteli valtuusto- ja kuntalaisaloitteet edelleen valtuustolle esitettäviksi. Ne kohdistuivat ympäristön säästämiseen, yhdistystoiminnan tukemiseen, ikäihmisten hyvinvoinnin ja asuinympäristön parantamiseen, taiteen prosenttiperiaatteeseen, kaupungintalon purkamisen viivyttämiseen pandemia-sairaspaikkojen varalta sekä uuden kaupungintalon vaihtoehtoisiin ratkaisuihin, ja niitty- ja ketoalueiden lisäämiseen Alavudella.

Todettiin, että ylityspyynnöt liittyvät pääasiassa koronavuoden aiheuttamiin maksutulojen vajauksiin ja toiminnan muutoksiin. Kokonaisuutena ne olivat tilanteeseen nähden maltillisia.

Kaupunginhallitus päätti maan ostosta Kuulantien varrelta. Maa-ala sisältää osin tie- ja puistoaluetta, osin rakennusmaata. Lisäksi päätettiin ostaa seurakunnalta tontti, jolla sijaitsee tehostetun palveluasumien yksikkö Rantakoto.

Kaupunginhallitus sai tilannekatsauksen sote-keskuksen valmistelusta. Alavudella hajallaan sijaitsevien sosiaali- ja terveydenhuollon toimintojen osalta on tehty toimintokartoitusta, ja kokonaisuudesta on keskusteltu myös sairaanhoitopiirin kanssa tulevaa poikkeuslupahakemusta valmistellen. Työskentely jatkuu tältä pohjalta.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI