Alavuden Pahajoen Luontoalue täydentyy Linnunpönttöpuistolla 

0
Talvinen kuva Pahajoen luontoalueelta.

Alavuden Kirkkomännikön ala-asteen oppilaat ovat ahertaneet koko syksyn 2019 puukäsitöillään ”Lintukotoja”, eli linnunpönttöjä. Nyt sopivat Lintukodot ovat asennettu paikoilleen odottamaan ensi kevään pesintää. Tervajalkojen tavoitteena on asentaa 100 uutta Lintukotoa Pahajoen Luontoalueen puihin. Linnunpönttöpuisto Lintukotoineen mahdollistaa myös useiden uusien lintuparien pesinnän ja lisääntymisen alueella. Alueen läpikulkeva Luontopolku mahdollistaa laaja-alaisen lintujen tarkkailun kohdealueella. 

Suomen Ladun paikallisjärjestö Tervajalat ry on aktiivi liikuttaja ja on juuri palkittu kk. Ulkoiluteolla. https://liikuttaja.suomenlatu.fi/fi/artikkeli/kuukauden-ulkoiluteko-alavudella-upeat-kosteikot-ja-retkeilyrakenteet-liikuttavat-ulkoilijoita.html 

Linnunpönttöpuiston suojelijaksi on kutsuttu ja lupautunut helmikuussa 2020 eläkkeelle siirtyvä kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää.

– Kutsu osui sopivasti ajankohtaan, kun kaupunginjohtajan vapaa-aika lisääntyy ensi keväänä ja uusille omille harrastuksille ja liikunnalle jää enemmän aikaa.

Kirkkomännikön ala-asteen oppilaat luovuttavat Pekka Ala-Mäenpäälle 3-kerroksisen Linnunpöntön, ”Pekan kotiseinälle” muistuttamaan tärkeästä tehtävästä. Toivomme että kyseinen vaativa tehtävä liikuttaa Pekkaa myös ulkoisesti ja pitää näin hyvää peruskuntoa yllä jatkossakin. Tiedämme että Pekka on aktiivi liikkuja järvellä jo muutenkin mm. retkiluistelun ja hiihdon merkeissä. Nyt myös uudessa Linnunpönttöpuistosuojelijan ominaisuudessa, tehtävä edellyttää jatkossakin ympärivuotista liikuntaa Alavudenjärvellä ja sen ympäristössä.

Alavuden Kaupungin hallinnoiman ja Ely :n 50% rahoittama Alavudenjärven kunnostushanke on ollut aktiivisesti yhteistyökumppaneineen mukana kehittämässä Pahajoen luonto-alueelle mm. Kosteikkoa (2,5 ha), luontopolkua (1350 jm), siltoja (4 kpl), laavun ja nyt Linnunpönttöpuiston. Pahajoen luontoalue on monipuolinen ja liikuttava ulkoilukohde kaiken ikäisille. Syyskesällä kosteikon ympäristöä hoiti mm. 40 lammasta, alue muuttuu ja elää kaiken aikaa eri vuodenaikojen mukana.

Linnunpönttöpuisto on Alavudenjärven eteläosassa sijaitsevan Luontopolun ja Laavun välisessä maastossa.


 

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI