Asukas sytytti itse asuntonsa tuleen kerrostalossa Vaasassa

0

Myöhään perjantai-iltana sai Pohjanmaan poliisi hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, että Vaasassa Lehtikuusentiellä palaa kerrostalon asunto.

Pian selvisi, että yksi talon asukas oli sytyttänyt asuntonsa tuleen. Asunto kärsi palo-, savu- ja vesivahinkoja. Lisäksi kaksi muuta asuntoa kärsivät savuvahingoista siinä määrin, että asukkaat jouduttiin majoittamaan yöksi muualle.

Poliisin mukaan tulipalon johdosta ei kukaan loukkaantunut. Tulipalon sytyttäjä on viranomaisten hallussa ja poliisi tutkii tekoa törkeänä tuhotyönä.

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.

Pohjanmaan pelastuslaitoksen mukaan tulipalo sai alkunsa siitä, että asunnossa oli sytytetty sohvan päällä olleet paperit palamaan. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle parvekkeelta nousi sankka musta savu. Pelastuslaitoksen tehdessä letkuselvitystä porrashuoneeseen, olivat rappukäytävän asukkaat jo poistumassa asunnoistaan. Porrashuone oli heidän poistuessaan savuton. Pelastuslaitos teki sammutushyökkäyksen asuntoon ja sammutti palon varsin nopeasti. Samalla, kun asuntopaloa sammutettiin varmistettiin viereiset sekä yläpuoliset tilat. Palon sammuttamisen jälkeen tuuletettiin palanut huoneisto sekä muutama muu savusta kärsinyt asunto. Porrashuoneessa oli yhdeksän asuntoa joista kaksi oli tyhjillään. Palossa ei tullut henkilövahinkoja. Asunto tuhoutui palossa. Osa asukkaista pystyi palaamaan asuntoihinsa. 

JÄTÄ KOMMENTTI