Elinvoimapaketin toimenpiteitä jatketaan – uimahallialoite jatkovalmisteluun Virroilla

0
(JR/J-Pnews)
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virtain kaupunginhallitus päätti 12.4. jatkaa elinvoimapakettiin liityviä toimenpiteitä  myös vuonna 2021. Kaupunginvaltuusto oli toukokuussa 2020 hyväksynyt kaupungin elinvoimapaketin ja toimenpiteiden edellyttämien määrärahojen varaamisen vuoden 2021 talousarvioon.

Paketti sisälsi toimenpieet:

  • Vauvaraha 4000€ (500 e/vuosi).
  • Uusien työtekijöiden vuokrahuojennus 50%  30.4. 2021 saakka.
  • Opiskelijoille ilmaista asumista 1.9.2020-31.5.2021 veden ja sähkönkulutusta vastaan.
  • Korkeakouluopiskelijoiden tuki  400€.

Vuoden 2021 talousariossa on varauduttu kaupunginvaltuuston viime vuoden toukokuussa tekemään päätökseen menoihin vuonna 2021 osalta. Lisäksi vuopden 2021 talousarvioon lisättiin määrärahaa, jonka puitteissa voidaan tehdä päätös mahdollisista jatkotoimista. Vuodelle 2021 määräraha on jäljellä arvoilta 64000 euroa. Mikäli kiinnostus ylittää jäjellä olevan määrän, tulee lisämääraha haettavaksi.

Virtain väkiluku oli laskenut viime vuoden aikana 28 asukkaalla. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kuntien välinen nettomuutto oli kuluneen vuoden aikana Virroilla kuitenkin positiivinen. Myös nettomaahanmuuto oli vuonna 2020 positiivien kuuden asukkaan verran. Syntyneidenkin lasten määrä oli Virroilla kasvussa. Vuonna 2020 syntyi virroilla 36 lasta(v.2019, 26). Elinvoimapaketti ei sinällään vielä ehtinyt vaikutta syntyneiden lasten määrään vuoden 2020 osalta, vaan tosiasiallinen vaikutus on nähtävissä vuonna 2021 ja myöhemmin.

Kaupunginhallitus kävi keskustelun kuntalaisaloitteesta ”Uimahalli Virroille” ja palautti asian jatkovalmisteluun.

– Jatkossa tehdään hankkeesta kustannuslaskenta ja taloudellinen arviointi, mitä uimahalli tulee maksamaan, kertoo vt. kaupunginjohtaja Henna Viitanen.

Istekki Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen nimettiin edustajaksi talousjohtaja Kaisa Jaatinen.  Poko ry:n vuosikokoukseen nimettiin edustajaksi Kaisa Jaatinen. Yhdistyksen hallitukseen kuntien edustajaksi esitetään elinvoimajohtajaa  Tiina Perämäkeä.

Virtain työttömyys oli hieman laskenut tammikuun lopun tilanteesta. Helmikuun lopussa työttömiä  oli 9,8 prosenttia.

Kaupunginjohtaja Viitanen avaa koronatilannetta Virroilla.

– Maanantain aamuun mennessä on kaikkiaan yhteensä 49 koronatartuntaa. Viimeisen neljän päivä aikana ei ole havaittu uusia tartuntoja. Karenteenissa on viisi altistunutta. Kahden viikon aikana on tullut esille kolme uutta tartuntaa. Tällä hetkellä olemme ilmantuvuudessa Pirkanmaan keskitasolla. -jr


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI