ELY | Keski-Suomessa siirryttiin kesänopeuksiin!

0
Talven merkit kerätään kesävarastoon!

Maanteiden talvi- ja pimeänajan nopeusrajoituksistaluovuttiin  Keski-Suomessa maanantaista (6.4.) alkaen. Muutostyöt saadaan valmiiksi keskiviikkoon 8.4. mennessä. Kesänopeudet ovat käytössä koko maassa viimeistään perjantaina 24.4. 2020. ELY-keskus muistuttaa, että voimassa oleva nopeusrajoitus on vaihtopäivinäkin aina se, jota sen hetkinen näkyvissä oleva liikennemerkki osoittaa.

Kevätsäiden arvaamattomuuden vuoksi ajokeli voi edelleen muuttua nopeastikin. Vaikka teiden pientareilta ei talven huonosta lumitilanteesta johtuen sulamisvesiä ole valumassa, voivat sateet ja lämpötilan sahaaminen nollan kahta puolen aiheuttaa yllätyksiä.

– Autoilijoiden on syytä muistaa, että turvallinen ajo saattaa vaatia alempaa nopeutta kuin suurin sallittu nopeus. Tien päällä keliolosuhteet pitää ottaa huomioon, liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen muistuttaa.

Muutamia tieosuuksia joudutaan jättämään alemmalle nopeusrajoitukselle

Tienpidon korjausvelan kasvu on johtanut siihen, että Keski-Suomessa joudutaan jättämään yhteensä kuusi tieosuutta alemmalle nopeusrajoitukselle myös kesän ajaksi, vaikka normaalisti niillä voitaisiin ajaa korkeammilla nopeuksilla. Yhteensä tällaisia osuuksia on noin 21 km.


 

JÄTÄ KOMMENTTI