Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin päivittäistiedote

0
Sairaalanmäki aluetta

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 29.10. yksi uusi koronavirustartunta. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 162. Sairaalahoidossa on edelleen muutamia potilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 38 843.  Eilen tutkittiin 269 näytettä.

Koronatilannetta sairaanhoitopiirissä voitte seurata nettisivullamme, jonne päivittyy sekä tartuntatilanne että sairaanhoitopiirin kautta tutkittujen koronavirusnäytteiden määrä www.epshp.fi/korona

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkin kokous 29.10.2020

Alueellinen yhteistyöryhmä totesi eilisessä kokouksessaan, että sairaanhoitopiiri on siirtynyt koronapandemian kiihtymisvaiheesta takaisin perustasolle. Tartuntojen ilmaantuvuus on 14 vrk:n seurannassa 8,3/100 000 asukasta (16 tapausta). ja 7 vrk:n ilmaantuvuus 3,1/100 000 asukasta (6 tapausta).  Myös positiivisten näytteiden osuus on laskenut 0,3 %:iin kaikista otetuista näytteistä.

Nyrkki suosittelee edelleen etätyön tekemistä niissä työpaikoissa, joissa se on mahdollista. Työpaikoille suositellaan niin ikään taukojen porrastusta ja suojaetäisyyksien pitämistä sekä kasvomaskien käyttöä. Tämä auttaa vähentämään altistumistapauksissa altistuneiden määrää ja karanteeneja.

Yleisötilaisuudet ja julkinen kokoontuminen

Alueella noudatetaan edelleen voimassa olevaa AVI:n määräystä, jossa yli 50 henkilön yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia voi järjestää varmistaen niiden turvallisuus asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Joukkuelajien ottelutoiminnassa kehotetaan edelleen huomioimaan koronatilanne. Maskin käyttö ja turvaväleistä huolehtiminen on tärkeää. Huomioidaan OKM:n ja THL:n ohjeet.

Maskisuositus

Sairaanhoitopiirin alueella on käytössä laajennettu maskisuositus, joka on sisällöltään samanlainen kuin kiihtymisvaiheen maskisuositus. Maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.
  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Nyrkki piti edelleen voimassa myös suosituksen välttää matkustamista Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle ja pääkaupunkiseudulle, koska sairastumisriski näillä alueilla on huomattavasti kuin alueellamme.

Nyrkin suositukset löytyvät myös sairaanhoitopiirin nettisivulta. www.epshp.fi/nyrkki


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI