Etelä-Pohjanmaan sairaantoihopiirin päivittäistiedote

0

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina 20.10.2020 jälleen kaksi uutta koronavirustartuntaa. Toinen sairastunut on ollut jo karanteenissa ja toisen tartunnan lähde on maakunnan ulkopuolelta. Tartuntojen kokonaismäärä on 153. Sairaalahoitoon ei ole joutunut uusia potilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 36 114. Eilen tutkittiin 290 näytettä.

Koronaviruksen geeniperimää testataan jätevesistä

THL on huhtikuusta lähtien kartoittanut koronaviruksen esiintymistä Suomen jätevesissä. Esiintymistä tutkitaan mittaamalla puhdistamattomasta jätevedestä koronaviruksen geeniperimää.

Seinäjoen keskuspuhdistamon jätevesinäytteestä löytyi koronavirusta ensimmäisen kerran syyskuun puolivälissä ja myös 4.-17.10.2020 viikkoraportin mukaan viemäriverkoston jätevedestä löytyi koronavirusta. Koronaviruksen esiintyminen jätevedessä voi olla varoitus tartuntojen lisääntymisestä. https://thl.fi/fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimukset-ja-hankkeet/sars-cov-2-jatevedenpuhdistamoilla/koronaviruksen-jatevesiseuranta


 

JÄTÄ KOMMENTTI