Eteläpohjalaisia kiertotalouskäytäntöjä maailmalle!

0
Hankeryhmä vieraili keväällä Kreikassa paikallisessa asfalttitehtaassa, jossa kierrätysasfaltista tehdään tehokkaasti uutta asfalttia teille ja pihoille.

Pk-yritysten kiertotaloutta edistävän CESME-hankkeen kansainvälinen partneritapaaminen järjestetään tulevalla viikolla Etelä-Pohjanmaalla. Vierailun aikana kokoustetaan paitsi projektin sisäisistä asioista tutustutaan myös eteläpohjalaisiin hyviin kiertotalouskäytäntöihin. Vierailukohteita ovat Lakeuden Ympäristöhuollon Teräsmäen jätteenkäsittelylaitos, Lapuan Peruna, Plastec Finland Vimpelissä sekä Kohiwood Oy Soinissa.

Vierailun ensimmäinen päivä (keskiviikko 20.9.) on kokouspäivä ja torstai (21.9.) kierretään linja-autolla ympärii maakuntaa vieraillen alueen esimerkillisissä kiertotaloutta hyödyntävissä yrityksissä. Vierailukohteita ovat Lakeuden Ympäristöhuollon Teräsmäen jätteenkäsittelylaitos, Lapuan Peruna, Plastec Finland Vimpelissä sekä Kohiwood Oy Soinissa.

Kansainvälisiä vieraita paikalle saapuu yhteensä 20 henkilöä viidestä eri maasta.

CESME-hanke on kansainvälinen Interreg Europe -ohjelmasta rahoitettu hanke, jossa on partnereita Suomen lisäksi Tanskasta, Walesista, Italiasta, Kreikasta ja Bulgariasta. Hankkeessa etsitään ratkaisuja pk-yritysten kiertotalouteen siirtymiseksi.

Hanke on nelivuotinen koostuen kahdesta kaksivuotisesta vaiheesta. Ensimmäisessä, niin kutsutussa aktiivivaiheessa kartoitetaan hyviä eurooppalaisia käytäntöjä partnerialueisiin tutustumalla sekä pohditaan niiden soveltuvuutta omalle alueelle. Ensimmäisessä vaiheessa laaditaan myös konkreettinen alueellinen toimintasuunnitelma aihepiirin edistämiseksi. Toisessa, ns.monitorointivaiheessa, pannaan toimeen toimintasuunnitelmaa sekä seurataan sen toteutumista.

Etelä-Pohjanmaalla järjestettävä partneritapaaminen on aktiivivaiheen viimeinen tapaaminen ja päättää siis aktiivivaiheen kansainväliset tapaamiset. Etelä-Pohjanmaalta hankkeessa ovat mukana Etelä-Pohjanmaan liitto sekä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy. Pääpartnerina hankkeessa toimii Pohjois-Tanskan yrityspalvelukeskus (Business Service Center North Denmark).

JÄTÄ KOMMENTTI