Haastattelusarja – Soinilaisia yrityksiä – soinilaislähtöisiä yrittäjiä

0
AA-OULU_mini

Vuonna 1959 perustivat Arvo ja Linda Piipponen Soiniin vihannestukku A. Piipposen. Yritys rekisteröitiin kyseisenä vuotena kaupparekisteriin. Toimialana oli suomalainen vihannesmyynti yrityksilleja kunnille. Yritys on kasvanut ja laajentunut toimialalla siten, että tänä päivänä toimii Elintarviketukku A. Piipponen entisen kolmen läänin alueella.

Toimitusjohtaja Atte Piipponen

Yrityksen toimitusjohtaja  Aarne (Atte) Piipponen kertoo yrityksen historiasta, mutta haluaa heti alkuun tuoda esiin kolmenkymmenen vuoden takaisen merkittävän päätöksensä ilmastoystävällisetä liiketoiminnasta.

Tuolloin 2400 neliön hallin hän halusi rakentaa päästöttömäksi tilaksi liiketoiminnan tarpeisiin. Edes asentajat eivät välttämättä oikein uskoneet hankkeeseen. Piipponen kuitenkin uskoi asiaansa jo 30 vuotta sitten. Kylmäilma tuotettiin sähköllä ja lämpö otetaan talteen ja lämmöntalteenotolla lämmitetään muu tila. Rakennus oli suunniteltu huomioiden lämmönvaihteut, betonielementtirakenteinen halli toimii lämmöneristeenä tarkoituksenmukaisesti. Toimii hyvin vielä tänäkin päivänä – sanoo Atte Piipponen kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Päätös oli aikaansa edellä, sittoin ilmastomuutos ei olltut huolenaiheena kuten nyt.

Vihanneksia

Koko liiketoiminnan aikana on yritykselle on ollut tärkeää kotimaisuus. – Vanhempani panostivat vihanneskaupan lähialueiden tuottamiin kotimaisiin tuotteisiin. – Itse olen valinnut saman tien. Mielestäni se on jatkuvuuden kannalat ainoa oikea vaihtoehto. Maaseudun ja lähialueen tuottajat ovat luullakseeni samaa mieltä. Myös kuluttajat arvostavat valittua linjaa.

Omenia,omenia,omenia

On luonnollista kysynnän tarpeita tuottaa myös ulkolaisia tuotteita. Kaikkia kotimaisia tuotteita otamme välitykseen. Muualta tuotetut hedelmät esimerkiksi tulevat meille väilykseen luotettujen maahantuojien kautta. Banaanit eivät kasva Suomessa, sama koskee muitakin ns. tropiikin tuotteita.

-Etsitään aina jotain toivottua uutta, me etsimme ja me toimitamme. 

Yhteistyö toimii molempiin suuntiin. Logistiikkamme toimii nopeasti ja luotettavasti. Päivällä tilaus ja aamulla toimitus perillä.

Monen kerroksen tuotetta

 

Välitettävien tuotteiden määrä on tänä päivänä voluumiltaan melkoisen suuri ja se edellyttää asiakkaiden kuulemista. Yhteistyö toimii molempiin suuntiin.

Aarne Piipponen luottaa maaseudun elinvoimaisuuteen tulevaisuudessakin. -Ihmiset asuvat, tekevät työtä, kasvattavat lapsia tulevaisuudessakin. Metsät ovat vieläkin täällä, asunnot kuuluvat asukkaille. Maatalous toimii maaseudulla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI