Hakevarasto syttyi itsekseen Lehtimäellä – ohikulkija havaitsi savun ja liekit

0

Lehtimäen palokunta sai hälytyksen tulipalolle torstaina aamulla vähän ennen kello seitsemää. Töysäntien varressa, noin kaksi kilometriä Lehtimäen Kirkonkylältä Töysään päin, oli tielläliikkuja havainnut hakevarastolla poikkeavaa savunmuodostusta. Hän teki hälytyksen palosta.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Lehtimäen palokunnan vs. kalustonhoitaja Ville Koivisto Alavudelta kertoi palon olleen Metsä Groupin hakevarastolla, jossa välivarastoidaan mm. Seinäjoen Voima Oy:n Kyrkösjärven rannalla sijaitsevan sähkövoimalaitoksen käyttämää ”metsänperkuusta” tehtyä haketta.

Itsestään syttyminen oli todennäköisin syy palolle. Asiaan perehtyneen tahon mukaan kasoihin ajettu hake on ollut, poikkeuksellisen lämpöisen kesän vuoksi, normaalia kuivempaa ja jo valmiiksi ”kuumaa”. Hakevarastoja on syttynyt itsestään siellä täällä myös muualla Suomessa.

Koiviston mukaan palokunnan tehtävänä oli käydä sammuttamassa ja jälkiraivaamassa punahehkuisena ja pieninä liekkeinä kytevät palopesäkkeet. Apuna pesäkkeiden hajottamisessa oli myös varastoalueen pyöräkuormaaja. Sivullisille ei aiheutunut palosta vahinkoa, myös henkilvahingoilta vältyttiin.

Jäljellä oleva hake on tarkoitus seuraavaksi siirtää varastoalueelta kokonaan pois.

 


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI