Hevoset ”hyppäsivät” aitauksesta kuolemaan Laihialla

0
Havainnekuva ei liity tapaukseen (jpnews.fi)
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

Harvinainen ja vakava liikenneonnettomuus sattui sunnuntai-iltana noin kello puoli kahdeksan aikaan valtatiellä 3 Laihialla. Kolarissa olivat osallisena henkilöauto ja hevostilalta aitauksesta karanneet neljä hevosta.

Kolaripaikka oli Tampereentiellä Laihian kunnan Jokikylän kohdalla. Osallisena kolarissa oli henkilöauto sekä neljä hevosta. Pohjanmaan pelastuslaitokselta saamamme tiedon mukaan rajussa kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi henkilö vakavasti. Kolme hevosta kuolivat onnettomuudessa ja neljäs vakavasti loukkaantunut jouduttiin lopettamaan heti turman jälkeen

Pelastoimen mukaan henkilöauto oli matkannut Tampereentietä Laihian suunnasta ja oli Jokikylän kohdalla törmännyt tuntemattomasta syystä valtatiellä oleskelleeseen neljän hevosen tiiviiseen ryhmään.

Turmapaikan lähellä sijaitsee  hevostalli ja -aitaus, josta hevoset olivat ilmeisesti tavalla tai toisella päässeet karkaamaan tielle. Niiden oleteaan hypänneen aitauksen yli koska aitauksessa ei havaittu rikkinäistä kohtaa tai muutakaan aukkoa.

Vakava neljän hevosen kuolemaan johtanut onnettomuus sattui pimeään vuorokauden aikaan. Tampereentie suljettiin onnettomuuden jälkeen aluksi kokonaan liikenteeltä Jokikylän ja Kylänpään välillä.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI