Hongisto: Kehysriihen päätökset parantavat sisäistä turvallisuutta

0
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

Sinisten poliisitaustainen kansanedustaja Reijo Hongisto on tyytyväinen hallituksen kehysriihen tuloksiin sisäisen turvallisuuden osalta.

Hallitus on päättänyt osoittaa Poliisille noin 18 miljoonaa euroa vuosittain ja Suojelupoliisille 2,5 miljoonaa euroa lisärahaa. Uuden tiedustelulain vuoksi Suojelupoliisin määrärahaan varataan lisäksi 10 miljoonaa ja digitaaliseen tietoturvallisuuteen noin 3 miljoonaa vuosittain.

 

Hongisto pitää päätettyä lisärahoitusta erittäin tarpeellisena.

Reijo Hongisto

– Tällä summalla varmistetaan jokaiselle koulutetulle poliisille työpaikka ja haudataan edellisen hallituksen linjaus poliisivirkojen vähentämisestä, Hongisto toteaa.

Hallitus on päättänyt myös sakkojen muuntorangaistuksen palauttamisesta sekä seksuaalirikollisten rangaistusten koventamisesta.

– Hallitus on kuullut yrittäjien ääntä ja palauttaa myös näpistysrikoksista kirjoitettujen päiväsakkojen muuntorangaistuksen. Enää ei voi ottaa juoksukaljoja, taikka tankata autoaan rangaistuksetta. Istut vankilassa jos et maksa. Siinä miettimistä varkaille.

Hongisto muistuttaa, että kansa on jo pitkään vaatinut seksuaalirikosten rangaistusten koventamista. Hallitus vastaa nyt tähän nyt vaatimukseen.

– Siniset eivät ole valmiita tinkimään suomalaisten turvallisuudesta. Olen hyvilläni siitä, että riihessä päästiin näin hyviin tuloksiin, Hongisto kiittää.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI