Hornetit ja valtatie 18 puhuttivat kansaa demarien vaalirekalla

0
Pentti Kivinummi (vas.), SDP:n Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Johanna Autio sekä Ähtärin kunnallispolitiikassa vaikuttava Pentti Palomäki ovat olleet vaalikampanjan aikana Niina Kivinummen (toinen vas.) vankkumattomia tukijoita matkalla eteen- ja ylöspäin politiikan kiemuroissa. (JS/jpnews.fi)
AA-OULU_mini

Teksti ja kuvat: Jouko Siirilä/ J-Pnews

Demarien vaalibussi pysähtyi perjantaina Alavuden jälkeen Ähtärissä. Vaalibussin mukana kulki kolme seutukunnalta ääniä keräävää SDP:n edustaja-ehdokasta. Paikkakunnalla tehdään töitä fysioterapeutti Niina Kivinummen hyväksi, jonka valkoisia huomioliivejä kantoi huomattavan moni paikalla ollut.

Eduskuntaan pyrkivistä uusista nimistä paikalla oli myös Seinäjoelta kotoisin oleva ja sinne viitisen vuotta sitten palannut sairaanhoitaja Tarja Tenkula. Hän ehti vaikuttaa ennen paluutaan jo yli 20 vuotta myös Helsingin kunnallispolitiikassa. Ähtäriin oli kurvannut autollaan myös vuodesta 2003 SDP:n kansanedustajana toiminut Jutta Urpilainen. Hänellä on ministerikokemustakin Jyrki Kataisen hallituksesta vuosilta 2011-2014.

Niina Kivinummen taustajoukoista paikalla oli lähisukua kolmessa polvessa. Ensi kertaa eduskuntaan pyrkivän Niina lisäksi mukana olivat hänen isänsä ja vaalipäällikkönsä Kari, sedät Keijo ja Kimmo sekä Pentti-isä. Kannattajista Petri Arjanteen hoiteleman makkaragrillin ympärillä ihmisiä jututtivat ainakin Anu Huhtinen, Pirkko Koiramäki, Jukka Marin ja Helena Hautakangas.

Marinin mukaan keskustelut Jutta Urpilaisen ympärillä vaihtelivat moneen suuntaan. Miesten aiheina olivat muiden muassa Suomen edessä olevien taistelukoneiden hankinta ja tieasiat.

Jukka Marin ja Hannu Unnbom Ähtäristä Jutta Urpilaisen kanssa juttusissa. (JS/jpnews.fi)

VT 18:n kehittäminen kiinnostaa
ruotsalaistakin liike-elämää

Jyväskylässä opiskellut ja asunut Niina Kivinummi on pitänyt alusta asti tärkeänä ikuisuusaiheelta vaikuttaneen  valtatie 18 kunnollisen linjauksen ja rakentamisen liikkeelle saamista. Tarja Tenkula toi terveisiä Uumajasta saakka: Ruotsissa ihmetellään, miksei Suomessa oikeasti nähdä maan kokonaisedun kannalta välttämättömänä saattaa liikkeelle ja valmiiksi VT 18:aa Vaasasta Seinäjoen, Ähtärin ja Jyväskylän kautta aina Joensuuhun ja sieltä Pietariin.

Etelä-Pohjanmaan demariväki asettaa seuraavaksi Ähtäriä kovinkin koskettavan tielinjauksen suhteen odotuksia tuleviin europarlamenttivaaleihin. Kenties Mia-Petra Kumpula-Natri saisi aikaan toimivan yhteishankkeen Suomen ja Ruotsin maakuntien kanssa ja sille rahoituksen Euroopan Unionilta tälle poikittaisväylälle. Kotimaisella rahalla, niin valtiollisella kuin yksityiselläkään, ei tunnu olevan intoa Suomeselän alueen kehittymisen kannalta keskeisenä pidettävän linjauksen toteuttamiseen.

Demarien vaalirekka kiertää Pohjanmaata kovaan tahtiin vielä viikon ajan. (JS/jpnews.fi)
S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI