Huumeet vakavasti kuvioissa mukana – sekakäyttäjät sekoilivat eri puolilla maakuntaa!

0

Perjantaina Seinäjoella illalla kello kahdeksan aikaan henkilöauto törmäsi lumipenkkaan Vapaudentien ja Kirkkokadun risteyksessä. Kuljettaja nukkui huumeisena autossa, josta poliisi löysi viittä eri huumausainetta. Ilmajoella nuori huumepöllyinen traktorikuski yritti, yöllä ojaan syöksynyttä, ”kaverin” autoa takaisin tielle

 

Pohjanmaan poliisin partion saapuessa Seinäjoen kaupungin ydinkeskustan tuntumassa olleelle onnettomuuspaikalle, havaitsi se yksin matkassa olevan kuljettajan nukkuvan auton ratissa. Poliisi otti  28-vuotiaan ilmajokelaisen miehen kiinni ja partion suorittamassa  turvallisuustarkastuksessa epäillyn hallusta löytyi muun muassa huumausaineiden punnitukseen käytettävä vaaka. Poliisi kuljetti epäillyn Seinäjoen keskussairaalaan verikokeisiin ja kliinisiin testeihin, josta matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan. Poliisi tutki myös huumeisen kuljettajan käyttämän ajoneuvon, josta löytyi jopa viittä eri huumausainetta.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa rikosnimikkeillä törkeä rattijuopumus, huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos ja ajoneuvorikkomus.

 

Toinen seinäjokelaisten listaan kirjattava tapaus sattui lauantaita vastaisena yönä kello kolmen aikaan Ilmajoella Pajatiellä

Pohjanmaan poliisin partio suoritti rutiininomaista liikennevalvontaa ja saapui paikalle, jossa ojassa oli henkilöauto ja sitä hinaamaan tullut traktori. Traktorista oli hinausköysi kiinnitettynnä kyseiseen henkilöautoon.

Poliisin mukaan henkilöauton kuljettaja oli 23-vuotias seinäjokelainen mieshenkilö, joka puhalsi 0.44 mg/ l. Suoritettu huumepikatesti oli lisäksi positiivinen kannabikselle että bentsoille. Seinäjokelaisen hallusta poliisi löysi ja takavarikoi kannabista. Traktoria kuljettajanut 17-vuotias seinäjokelainen nuorimies puhalsi 0.67 mg/ l. Lisäksi hänen hallustaan löytyi pillereitä.

Poliisi otti molemmat kuljettajat kiinni ja kuljetti heidät verikokeisiin ja kliinisiin testeihin Seinäjoen keskussairaalaan, josta heidät kuljetettiin Seinäjoen poliisivankilaan.

Poliisi poisti edellä mainitusta henkilöautosta rekisterikilvet, koska se oli katsastamaton ja poistettu liikennekäytöstä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa rikosnimikkeillä törkeä rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantaminen, ajoneuvorikkomus ja lievä moottorikulkuneuvon käyttövarkaus. 

Lisäksi eri puolilla maakuntaa poliisi otti kiinni useampia yksittäisiä rattijuoppoja ja huumeiden käyttäjiä.

JÄTÄ KOMMENTTI