Ilotulitteita enää vain aikuisille !

0
Ilotulitussäännöt tiukentuivat!
Ilotulitussäännöt tiukentuivat!

Ilotulitteiden myynti on alkanut aiempaa tiukemmin säännöin.

Uusien sääntöjen mukaan ilotulitteita ei saa myydä tai luovuttaa alaikäisille tai päihtyneille. He eivät myöskään saa pitää ilotulitteita hallussaan.

Ilotulitteiden myyjien on lisäksi järjestettävä uudenvuoden jälkeen palautuspiste, mihin kuluttajat voivat palauttaa viallisia raketteja.

Suojalasien käyttö on nykyään pakollista, kun ilotulitteita ammutaan. Pelastustoimi tosin suosittelee suojalaseja myös katsojille.

Ilotulitteiden sallittu ampumisaika on aiempaa lyhyempi. Se alkaa iltakuudelta uudenvuoden aattona ja päättyy kello kahdelta aamuyöllä.

Eniten vammoja tuottaneet ilotulitteet poistuvat kokonaan markkinoilta tämän uudenvuoden jälkeen, kun niiden varastot on myyty loppuun.

Esimerkiksi pieniä roomalaisia kynttilöitä ei myydä enää vuoden päästä.

OHJEITA ILOTULITTEIDEN AMPUJILLE!!

Ammu raketit telineestä!

Ilotulitteiden käyttöohjeisiin tulisi tutustua jo kotona.

Valitse turvallinen ja riittävän aukea käyttöpaikka. Muista, että taivaalle ammutun raketin jäänteet tippuvat takaisin maahan ja voivat aiheuttaa vahinkoja. Noudata suojaetäisyyksiä.

Käytä raketeille asianmukaisia ampumatelineitä. Raketin tueksi ei riitä esimerkiksi pullo, vaan maasta ammuttavat raketit tulisi tukea lumella, hiekalla tai kivillä.

Raketteja ei saa ampua parvekkeelta, väkijoukossa eikä suoraan kädestä.

Käytä suojavarusteita. Lasit suojaavat kipinöiltä ja roiskeelta.

JÄTÄ KOMMENTTI