Iskua Etelä-Pohjanmaalle – elvytystaitoja ja sydäniskureita kyliin

0
(Arkistokuva)
AA-OULU_mini

Helmikuun 11. päivänä vietetään 112-päivää, jolloin muistutetaan turvallisuuden merkityksestä ihmisten arjessa. Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin ja Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin yhteinen Iskua Etelä-Pohjanmaalle -hankkeen viesti 112-päivään on, että kuka tahansa voi olla auttaja hätätilanteessa. Kun mahdollisimman moni osaa ja haluaa auttaa, voimme tuntea olomme turvalliseksi.

1.2.2020 käynnistyi Iskua Etelä-Pohjanmaalle – elvytystaitoja ja sydäniskureita kyliin -hanke. Hankkeen päätavoitteena on eriarvoisuuden vähentyminen Etelä-Pohjanmaalla elvytys- ja sydäniskuriosaamisen ja sydäniskurimäärän kasvun myötä.

Etelä-Pohjanmaalla asuu Suomessa eniten ihmisiä haja-asutusalueilla. Ambulanssin viive saavuttaa potilas on joskus pitkä ja ihmisen mahdollisuudet selviytyä sydänpysähdystilanteessa ovat heikot, jollei elvytystä osata tai uskalleta aloittaa välittömästi. Hankkeen tarkoituksena on lisätä ihmisten osaamista ja rohkeutta auttaa sydänpysähdystilanteessa. Hanke järjestää elvytysvalmennuksia, tiedottaa elvytysosaamisen tärkeydestä ja pyrkii lisäämään sydäniskureiden määrää Etelä-Pohjanmaan alueella. Hanke auttaa pelastamaan ihmisiä.

Hanke on yhteistyöhanke Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin ja Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin kanssa. Hankkeen rahoittaa alueen Ely-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuella.

Hanke on mukana Punaisen Ristin järjestämässä PopUp-tapahtumassa 11.2. klo 15-18 Ideaparkissa. Tapahtumassa on mahdollista harjoitella elvyttämistä ja tutustua sydäniskurin käyttöön sekä sopia elvytysvalmennuksista Etelä-Pohjanmaan alueelle.


 

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI