JÄRVI-POHJANMAA | Kuun lopun (30.11.) koronatilanne yhteistoiminta-alueella – viikonloppuna 7-uutta tartuntaa!

0
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu yhteensä 72 positiivista koronatartuntaa 14.-30.11.2020 välisenä aikana. Luku kasvoi viikonlopun aikana seitsemällä uudella tartunnalla.

Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät Lehtimäen tartuntaryppääseen ja kyseiset henkilöt ovat jo olleet karanteenissa. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella karanteeniin asetettujen altistuneiden määrä on laskenut noin 200 henkilöön, koska osan karanteeni on jo päättynyt.

Vaikka tilanne näyttää hieman rauhoittuneen, tilanne on edelleen vakava ja kaikkien on syytä noudattaa äärimmäistä varovaisuutta sekä noudattaa annettuja rajoituksia, suosituksia ja ohjeita. On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja. Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä.

Aiemmin alueellisesti annetut rajoitukset ja suositukset sekä muutokset toiminnoissa. Perusturvalautakunta on päättänyt 19.11., että Alajärven kaupungin alueella järjestettävät yli 50 hengen kokoukset ja julkiset tilaisuudet kielletään tartuntatautilain 58 § mukaisesti 20.11.-4.12.2020 väliseksi ajaksi.

Uusien tartuntojen välttämiseksi pandemiajohtoryhmä on päättänyt seuraavista rajoituksista ja varotoimenpiteistä, jotka ovat voimassa Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella 6.12.2020 saakka:

♦  vahva suositus joukkueurheilun ja joukkueurheilun kilpailutoiminnan tauottamisesta
♦  vahva suositus, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa
♦  vahva suositus, että yli 15-vuotiaat käyttävät maskia myös harrastustoiminnassa
♦  Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen sekä Lehtimäen, Lappajärven ja Vimpelin terveysasemien ovet ovat suljettuina, jolloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella
♦  Järvi – Pohjanmaan kaikkiin tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköihin
sekä intervalliosastolle annetaan erittäin vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat asukkaat)
♦  Akuuttiosastolle annetaan vahva suositus, että siellä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat asukkaat). Kaikista vierailusta sovitaan puhelimitse etukäteen (06 – 2412 7777 tai 06 – 2412 7771).
♦  Ikäihmisten päivätoiminta on tauolla koko Järvi-Pohjanmaan alueella
♦  Lappajärven ja Lehtimäen toimintakeskukset ovat suljettuja
♦  Työpaja Apaja ja Kipinä ovat suljettuja

Järvi-Pohjanmaan koronatilanteesta johtuen on sivistystoimen palveluiden osalta linjattu
seuraavaa;

Varhaiskasvatus
Kaikki Alajärven ja Vimpelin varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna pl. Koulumäen päiväkoti, joka on suljettu 6.12.2020 asti. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi. Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan varhaiskasvatuksessa hyvitetään asiakasmaksut, mikäli huoltajat voivat järjestää lastensa hoidon itse.

Esi- ja perusopetus
Kaikki Alajärven ja Vimpelin esi- ja perusopetuksen 4.-9. vuosiluokkien oppilaat siirtyivät etäopetukseen 23.11.2020 alkaen 6.12.2020 asti. Lisätietoa koulujen järjestelyistä löytyy Wilmatiedotteista ja koulujen omilta sivuilta. Etäopetuksen ruuan jakelua jatketaan ja tiedote uusista noutoajoista ja –paikoista on jaettu suoraan huoltajille ja opiskelijoille.

Kirjastot
Kirjastot ovat aloittaneet uloslainauksen 25.11.2020. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin ja kirjaston sivuilta. Kirjastojen muut tilat avataan ja kirjastoauto aloittaa toimintansa 7.12.2020 alkaen. Kasvomaskien jako kirjastoissa vähävaraisille henkilöille jatkuu edelleen. Ohjeet maskien jaosta löytyvät kaupungin, kuntien ja kirjaston sivuilta.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI