JÄRVI-POHJANMAA |  Perusturvan yhteistoiminta-alueen koronatilanne 25.11. – Alajärvellä 5 uutta koronatartuntaa!

0
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

Alajärven kaupungin alueella on todettu yhteensä 59 positiivista koronatartuntaa 14.-25.11.2020 välisenä aikana. Luku kasvoi eilisestä viidellä uudella tartunnalla. 

Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät Lehtimäen tartuntaryppääseen ja kyseiset henkilöt ovat olleet jo karanteenissa. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. 

Tällä hetkellä karanteeniin asetettuja altistuneita Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on noin 370. Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa. 

Järvi-Pohjanmaan koronatilanteesta johtuen on sivistystoimen palveluiden osalta linjattu seuraavaa 

Varhaiskasvatus 

Kaikki Alajärven ja Vimpelin varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna pl. Koulumäen päiväkoti, joka on suljettu 6.12.2020 asti. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi. Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan varhaiskasvatuksessa hyvitetään asiakasmaksut, mikäli huoltajat voivat järjestää lastensa hoidon itse. 

Esi- ja perusopetus 

Kaikki Alajärven ja Vimpelin esi- ja perusopetuksen 4.-9. vuosiluokkien oppilaat siirtyivät etäopetukseen 23.11.2020 alkaen 6.12.2020 asti. Perusopetuslain 20a §:n mukaisessa lähiopetuksessa (esioppilaat, 1-3 luokkien oppilaat ja erityisen tuen päätöksellä olevat oppilaat) on 25.11.2020 ollut läsnä noin 65 % lain tarkoittamista oppilaista. Lisätietoa koulujen järjestelyistä löytyy Wilma-tiedotteista ja koulujen omilta sivuilta. Etäopetuksen ruuan jakelua jatketaan. 

Kirjastot 

Kirjastot ovat aloittaneet uloslainauksen 25.11.2020. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin ja kirjaston sivuilta. Kirjastojen muut tilat avataan ja kirjastoauto aloittaa toimintansa 7.12.2020 alkaen.

 

On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja. Lisäksi on tärkeä huomioida muut aiemmin annetut alueelliset suositukset ja rajoitukset. Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä. 

 

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän puolesta: 

Tanja Penninkangas, peruspalvelujohtaja

Esa Kaunisto, sivistystoimenjohtaja

Leena Uusitalo, tartuntataudeista vastaava lääkäri  

Sam Leijonanmieli, Vimpelin kunnanjohtaja

Sami Alasara, Lappajärven kunnanjohtaja

Vesa Koivunen, Alajärven kaupunginjohtaja 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI