JÄRVI-POHJANMAA | Yhteistoiminta-alueen tuorein koronatiedote – rokotukset jatkuvat suunnitelman mukaisesti

0
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

Tilannetietoa Järvi-Pohjanmaan perusturvan yhteistoiminta-alueen koronatilanteesta 23.4.2021 

Edellisen 13.4.2021 annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 140 koronatartuntaa, eikä Järvi-Pohjanmaalla tällä hetkellä ole yhtään henkilöä eristyksissä tai karanteenissa. 

Koko Suomessa koronatilanne on mennyt viime viikkoina parempaan suuntaan. Rokotukset ovat edenneet hyvin, ja noin 30% alueemme asukkaista on saanut ainakin yhden koronarokotusannoksen. Siitä huolimatta on edelleen tärkeää, että annettuja suosituksia ja ohjeistuk-sia noudatetaan. 

Koronavirustartuntaan sopivien oireiden kanssa ei saa mennä työpaikalle, kouluihin tai päivähoitoon. Tällöin on hakeuduttava koronatestaukseen Järvi-Pohjanmaan flunssapoliklinikalle, ajanvaraus numerosta 06-2412 7700. 

Julkisissa sisätiloissa on edelleen tärkeä käyttää suunenäsuojusta ja noudattaa turvavälejä. Kodin ulkopuolisia lähikontakteja kannattaa edelleen rajoittaa, koska vielä on olemassa riski epidemiatilanteen äkilliselle heikkenemiselle myös meidän alueellamme. 

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan alueella rokotetaan kaikkia 65-vuotiaita ja sitä vanhempia (-56-syntyneitä ja sitä aiemmin syntyneitä) henkilöitä. Lisäksi 16-65-vuotiaiden riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluvien rokotukset jatkuvat alueellamme. Koronarokotukseen voi varata ajan www.hyvis.fi tai koronarokotuksien ajanvarausnumerosta 06 2412 7800. 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kaksikymmentä (20) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 1.4. – 30.4.2021 

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän aikaisemmin annetut suositukset ovat voimassa 3.5. asti, jolloin pandemiajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ja päättää uusista suosi-tuksista. 

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän puolesta 

Jaakko Anttila  vt. peruspalvelujohtaja

Esa Kaunisto  sivistystoimenjohtaja

Leena Uusitalo tartuntataudeista vastaava lääkäri 

Sam Leijonanmieli Vimpelin kunnanjohtaja

Sami Alasara  Lappajärven kunnanjohtaja

Vesa Koivunen Alajärven kaupunginjohtaja 


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI