JÄRVI-POHJANMAA | Yhteistoiminta-alueen tuorein koronatiedote

0
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

Tilannetietoa Järvi-Pohjanmaan perusturvan yhteistoiminta-alueen koronatilanteesta 7.4.

Edellisen 29.3.2021 annetun tiedotteen jälkeen kahdella Järvi-Pohjanmaan alueella oleskelevalla henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tartunnat ovat peräisin ulkomailta ja muualta Suomesta. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 140 koronatartuntaa. Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on yhteensä 8 henkilöä eristyksissä tai karanteenissa. Viimeisen viikon aikana (31.3.-6.4.) Järvi-Pohjanmaan alueella koronanäytteitä otettiin aikaisempia viikkoja vähemmän, yhteensä 95 kappaletta.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä haluaa kiittää alueen asukkaita sitoutumisessa paikallisiin koronaohjeisiin ja –suosituksiin. Tällä hetkellä tilanne Etelä-Pohjanmaalla ja Järvi-Pohjanmaan alueella on koronan suhteen rauhallinen. Koronatilanne on Suomessa menossa hieman parempaan suuntaan, ja rokotekattavuus kasvaa koko ajan.

Pandemiajohtoryhmä pyytää alueen asukkailta vielä sinnikkyyttä ohjeiden ja suosituksien noudattamisessa!

Työpaikalle, kouluihin tai päivähoitoon ei saa mennä, jos on pieniäkään koronavirustartuntaan sopivia oireita. Tällöin on hakeuduttava koronatestaukseen Järvi-Pohjanmaan flunssapoliklinikalle, ajanvaraus numerosta 06-2412 7700.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 1.4. – 30.4.2021

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän aikaisemmin antamat ohjeet eivät ole muuttuneet, ja ovat voimassa 30.4. asti.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI