Joulunvietto saattaa pahentaa koronaepidemiaa Virrat-Ruovesi yhteistoiminta-alueella

0
Virtain jouluvalot syttyivät 27.11.2020. (JR)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat

Joulu on lämminhenkistä yhdessäolon aikaa. Tänä vuonna kuitenkin saattaa olla tarpeen joustaa perinteistä joulunviettoa tai toteuttaa sitä eri tavoin. Tänä jouluna on syytä viettää juhlaa vain oman perheen parissa ja välttää erilaisia kokoontumisia.

Joulunvietto vakiintuneiden perheenjäsenten kesken on turvallista, mutta kyläreissut ja erilaiset kokoontumiset aiheuttavat riskin ja vaaran koronaviruksen leviämiselle. Perheen ulkopuolisiin tulee suhtautua kuin siinä tilanteessa, että heillä olisi koronatartunta.

Kaupoissa ja muualla liikkuessa on syytä muistaa käsihygienia, käyttää maskia ja pitää turvavälit. Mikäli pienimpiäkään hengitystieoireita tulee, on THL:n ohjeita noudattaen hakeuduttava koronatestiin heti. Siihen saakka, kunnes testitulos saapuu, tulee olla karanteenia muistuttavissa olosuhteissa.

Terveydenhuolto toivoo, että ihmiset ymmärtävät kokonaviruksen vaarallisuuden. Virus voi aiheuttaa vakavan tautimuodon kenelle tahansa nuoresta vaariin. Vanhusväestön kuolleisuus koronavirusinfektion yhteydessä on kuitenkin selvästi korkeampi kuin muilla, joten vanhusväestön tapaamisen pitää olla hallittua ja noudattaa THL:n ja Pshp:n ohjeistusta.

Vanhusten ja myös kehitysvammaisten asumispalveluyksiköissä voi vierailla, jos on terve ja noudattaa vierailulla yksikön johtajan ohjeita. Sen sijaan vanhusten ja kehitysvammaisten kotilomia ei suositella vaikean koronavirustilanteen vuoksi. Koronavirus tarttuu pisara- ja kosketustartuntana eikä tartunta näy heti edes testeissä, vaan palattuaan asumispalveluyksikköön sairastunut asukas saattaa tartuttaa koronainfektioon muita asukkaita ja hoitohenkilöstöä ennen kuin hänelle koronaoireet tulevat esiin ja tartunta voidaan todeta. Koronatilanteen vuoksi riski palveluasumisyksikön koronaepidemiaan on suuri tällä  hetkellä.

Virrat-Ruovesi- yhteistoiminta-alueen terveydenhuolto toivottaa poikkeustilanteessakin hyvää joulua kaikille ja toivoo, että paikallinen melko hyvä koronatilanne säilyisi myös joulun pyhien jälkeen.-jr

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI