Juha Viitasaari – pidetty kunnanjohtaja, vielä hetken Soinissa

0
Viitasaari Vuorenmaan huipulla

Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari on valittu Virtain kaupunginjohtajaksi ja aloittaa virassa marraskuun puolivälissä. Toimitus suoritti pikahaastattelun ja kysyi muutaman kysymyksen häneltä.

Tämä ei muuksi muutu: Juha ja Eveliina vihittiin avioliittoon Soinissa

Minkälaisia ajatuksia sinulle Juha Viitasaari syntyy kahden vuoden kunnanjohtajakaudelta Soinissa?

– Hyvinkin moninaisia, mutta pelkästään positiivisia ajatuksia. On ollut hieno saada aikaan kehittymishaluisuus, myönteinen asenne, että asioita viedään eteenpäin. Ihmisillä on täällä ollut halu tehdä yhdessä asioita, pieniä ja suuria.

Kuinka helpolla pääsit sisään kunnalliselämään tullessasi Soiniin?

– Ei ollut raja-aitoja ja oli myös työkavereita, jotka antoivat tietoa. Kun tulin tänne huomasin jo kahden kuukauden jälkeen tressitason laskevan, se on tämän pienen maaseutumaisen paikkakunnan parhaita puolia.

Mitä jätät neuvoksi seuraajallesi, kun marraskuussa lähdet Virtain kaupunginjohtajaksi?

– Että hän pitäisi kiinni niistä vahvuuksista, joita Soinilla on. Kannustaa ihmisiä samanlaiseen yhdessätekemiseen ja muihin paikkakunnan tunnustettuihin vahvuuksiin.

Juha ja Riki

Mikä on neuvosi asioiden hoitoon, kun valtiovalta yhä vain enenevissä määrin karsii taloudellista tukeaan kunnille?

 – Meilläkin on valtionosuudet tippuneet kahden vuoden aikana miljoonalla. Usein kun supistuksia tulee valtion taholta,se sama raha siirtyy hankerahoitukseen ja se on meidän omissa käsissä hoitaa asiat sitä kautta. Meillä talous on kuitenkin terveellä pohjalla. En voi olla mainitsematta tuulivoimaa, joka tulee helpottamaan verotulojen kasvua.

Miten keskittyminen suuriin kaupunkeihin ja työpaikkojen sijoittuminen samoille seuduille ei tee hyvää pienille paikkakunnille, kuten esimerkiksi Soinille.

– Eihän se ole ensinkään hyvä asia. Se tuntuu olevan ainut totuus, mutta kehitys tulee muuttumaan. Esimerkiksi etätyön arvoa ei vielä taideta oikein ymmärtääkään. Ihmiset haluavat takaisin maaseudulle, logistiikka on nykyään edullista, siis sijainnilla ole niin suurta merkitysta kuin ennen, on esimerkkejä sekä Saimaalla ja Lapissa, joissa osittain väkiluku pienissä kunnissa on kasvanut.

Lukijakuntaamme kiinnostaa Vuorenmaa, mitä tietoa sinulla on siitä, jotain uutta!

– Olisi mielenkiintoista nähdä mitä on tapahtunut puolen vuoden kuluttua. Ei ole mitään syytä antaa asiasta negatiivistä mielipidettä, nyt muodostetaan uutta vireyttä ja tapahtumaa. Soinilaiset ovat siellä tehneet paljon vapaaehtoista työtä, talkoita, joten ei anneta alueen jäädä unholaan, vaan tehdään jotain.

Kerro Juha Viitasaari mitä olet saanut aikaan näiden kahden vuoden aikana.

Tullessani tänne kirjoitin ensimmäisen hankehakemuksen ja siinä ilmoitin haluni saada soinilaisen itsetunnon nousemaan, siinä luulisin onnistuneeni.

Sen voin kyllä allekirjoittaa!

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI