Juhannuskaupunki Virrat antaa juhannusjulistuksen

0

 

Virrat, Toriseva

Virallinen juhannusjulistus annetaan Juhannuskaupungista verkossa ja radioissa

Virrat, Suomen juhannuskaupunki, on kahdenkymmenen vuoden ajan julistanut juhannuksen alkavaksi juhannusaattona. Keskikesän juhlaa on näin kuulutettu perinteisesti koko kansalle ylistämällä sydänsuvea, luonnon kauneutta, pieniä saaria ja valoisia öitä.

Poikkeusoloista huolimatta suomalaisille halutaan toivottaa virallisen Juhannuskaupungin roolin mukaisesti juhannuksen alun tahdit tänäkin vuonna. Vaikka jokavuotinen, suuren yleisön keräävä juhannustapahtuma julistuksineen on tältä kesältä peruttu, on juhannusjulistus päädytty lähettämään radiossa ja verkossa. Julistus kuuluu Virtain kaupungin sosiaalisen median kanavissa, verkkosivuilla www.virrat.fi sekä Radio Sunin ja Järviradion taajuuksilla. Lähetysaika on klo 14, mutta verkkototeutus on kuunneltavissa ja katsottavissa myös jälkikäteen.

Virallisen traditionaalisen Juhannusjulistuksen lausuu Juhannuskaupungin kaupunginjohtaja Juha Viitasaari. Sen on kirjoittanut Markku Sorvali, jonka laatima juhlava juhannusjulistus vie meidät taidokkaasti yöttömän yön juhannusjuhlatunnelmiin.

-Juhannus on osa suomalaisuutta ja Virrat juhannuksen kaupunki. Meiltä löytyy onneksemme ympäri vuoden kaikki ihanan juhannuksen mielikuvissa liitettävät hienoudet, kuten sadat järvet, viljavat vehreät pellot, maalaismaisemat, rauhaisat metsät, jylhät kalliorannat ja idylliset mökkipihat. Jotteivät nämä elämää kirkastavat keskikesän ihanuudet olisi vain meidän ilonamme, haluamme kuuluttaa ne koko Suomelle ja maailmalle. Samalla saamme julistaa mittumaarin alkaneeksi, kaupunginjohtaja Juha Viitasaari painottaa.

-Ihmisille on muodostunut perinteeksi kuunnella juhannusjulistus Virroilla juhannustapahtuman päätteeksi ja lippulaulun myötä siirtyä aloittelemaan juhannuksen viettoa kotona ja mökeillä, joten näin radion myötä siitä pääsee tällä kertaa nauttimaan myös muut kuin tapahtumaan osallistuneet,-kertoo kulttuurisihteeri Päivi Ylimys.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI