Jukka Vihriälä sai puolentoista vuoden vankeusrangaistuksen

2
Jukka Vihriälä
Jukka Vihriälä
Ex-kansanedustaja Jukka Vihriälä tuomittiin törkeästä lahjusten ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen tuomionsa on puolitoista vuotta ehdollista vankeutta.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) on tuomittu viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen Nuorisosäätiön vaalirahoitusjutussa. Tuomio tuli luottamusaseman väärinkäytöstä.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan säätiö jakoi sääntöjensä vastaisesti vaalitukea vuosina 1998-2009. Kaikkonen oli mukana päättämästä tuesta säätiön hallituksessa.

Vaalitukipäätöksistä tuomittiin myös säätiön pitkäaikainen asiamies Jorma Heikkinen, hallituksen jäsen Aki Haaro ja vain hetken aikaa asiamiehenä toiminut Seppo Pyykkönen.

Haaro ja Pyykkönen saivat vain sakkoja. Heikkinen puolestaan tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen, koska hänen katsottiin myös lahjoneen silloista Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) hallituksen puheenjohtajaa Jukka Vihriälää (kesk). Säätiö osti Vihriälältä vaalitaidetta samaan aikaan kun se sai RAY:ltä avustuksia useita miljoonia euroja.

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

2 KOMMENTTIA

  1. Turhia tollaset ehdolliset, kiven sisään koska petti kansalaiset.Oman edun tavoittelija pahimmasta päästä !!!!!!!!!!!

JÄTÄ KOMMENTTI